Šport > Nogomet
5143 ogledov

Tragedija, ki je ustavila življenje v vijol'čnem svetu

Damjan Marjanović in Zoran Baljak NK Maribor
Za Mariborčane bo imela današnja tekma prav poseben pomen.

Slovenski podprvak se bo ob 20.15 v Ljudskem vrtu pomeril s Čihuro na povratni tekmi drugega kroga kvalifikacija za Ligo Evropa. Vijoličasti so se z gostovanja iz Gruzije vrnil z neodločenim izidom (0:0), kar jim daje lepe možnosti za preboj v nadaljevanje tekmovanja.

Izbrance Darka Milaniča v primeru uspeha čaka zmagovalec dvoboja Osijek - Glasgow Rangers, na prvi tekmi so bili v gosteh z 1:0 boljši Škoti.

Tekmo v Ljudskem vrtu bo zaznamoval spomin na tragično preminula nogometaša - 20-letna Damjana Marjanovića in Zorana Baljaka - ki sta življenji izgubila v prometni nesreči med vračanjem s treninga. Nesrečo sta preživela Ljubomir Moravac in Žiga Lipušček. Mariborčani so ob drugi obletnici tragedije, ki ni pretresla le štajerske prestlonice, temveč celotno Slovenijo in okolico, objavili z zapis z naslovom Nikdar ne bomo pozabili.

"2.8.2016. Dan najhujše tragedije v Ljudskem vrtu. Udarilo je kot strela z jasnega in ustavilo življenje v vijol’čnem svetu. Šok, solze, tisoče vprašanj, zakaj... Kruta usoda je posegla v najhujši obliki in nam odvzela člana vijol’čna družine. Na današnji dan, pred dvema letoma, sta ugasnili življenji dveh naših mladih nogometašev, članov NK Maribor B. Ob vrnitvi s treninga sta v prometni nesreči umrla Damjan Marjanović in Zoran Baljak. Damjan je komaj dopolnil 20 let, Zoran ni dočakal 21. rojstnega dneva…

Z neizmerno bolečino smo sprejeli tragično vest, ki nas je globoko pretresla. Soočiti smo se morali z morečimi trenutki in občutki. Žarek upanja je posijal, ko sta nesrečo preživela Ljubomir Moravac in Žiga Lipušček, toda preostala potnika v vozilu se po trčenju nista več prebudila. 

Minili sta dve leti, Damjan in Zoran ostajata vedno z nami. Takrat smo šli na igrišče dva dni po nesreči, evropske tekme ne gre odpovedati in morali smo naprej. Uspelo nam je. Izločitev Aberdeena in uvrstitev v naslednji krog smo posvetili nesrečnima mladima nogometašema. In tudi nocoj bomo šli na igrišče z dodatnim navdihom. 

Nikdar ne bomo pozabili, kaj se je zgodilo. Danes igramo tudi za tiste, ki jih ni z nami. Pa so si tako želeli, da bi bili. Na tribunah, morda tudi na igrišču. Zato bomo zvečer vsi skupaj še bolj glasni in strastni. Še bolj močni in ponosni. Za zmago, za napredovanje. Za Damjana in Zorana.

Damjan, Zoran, počivajta v miru. Spomin na vaju bo vedno živ!"

Derbi med Mariborom in Olimpijo | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice