Berić in Struna izpadla, Delamea Mlinar in Ivačič naprej

Foto: Twitter
Foto: Reševalni pas/Twitter
V severnoameriški nogometni ligi se je končal redni del, na vrsti je končnica.
Oglej si celoten članek

Pred severnoameriško nogometno ligo MLS je sklepni del tekmovanja na Floridi, v katerega sta se s svojima ekipama uvrstila dva Slovenca, Aljaž Ivačič s Portland Timber in Antonio Delamea Mlinar z New England Revolution. Po skupinskem delu se poslavljata Robert Berić z ekipo Chicago Fire in Aljaž Struna s Houston Dynamo.

Zadnji dan dvobojev skupinskega dela je odprl prav Berić s Chicagom, ki je imel pred obračunom z Vancouver Whitecaps vse v svojih rokah. Chicago, za katerega je slovenski reprezentant odigral celo tekmo, je povsem nadigral moštvo Vancouvra, a vseeno doživel poraz.

V strelih na gol je bilo kar 25:4 v korist Berićevega moštva, Kanadčani pa so slavili (0:2) ter prehiteli Chicago na lestvici in se kot eno od štirih najboljših tretjeuvrščenih moštev uvrstili v osmino finala. Chicago se iz skupine B poslavlja na zadnjem mestu. Berić pa je na treh tekmah po vrnitvi na zelenice dosegel en gol.

Tvegal življenje Razkrita zgodba, kako je Mourinho rešil soigralcu življenje

Že pred tem je imel vstopnico za izločilne boje zagotovljeno Ivačič s Portlandom. Nekdanji vratar Olimpije na zadnji tekmi skupinskega dela v MLS znova ni dobil priložnosti, Portland pa je z neodločenim izidom (2:2) proti Los Angelesu FC zadržal prvo mesto v skupini. V osmini finala se bodo pomerili nogometaši Portlanda pomerili s Cincinnatijem.

Med najboljšimi 16 ekipami bo igralo tudi moštvo New England Revolution. Ekipa Antonia Delamee Mlinarja si je to zagotovila po drugem mestu v skupini C, nekdanji kapetan Olimpije pa je zaigral na dveh tekmah skupinskega dela. V osmini finala jih čaka Philadelphia Union.

V prvem delu tekmovanja je obstal še zadnji slovenski predstavnik Struna. Za Houston Dynamo je prav tako odigral dve tekmi ob vrnitvi na zelenice, dva remija v skupini F pa sta bila premalo, da bi z ekipo lahko upal na eno izmed štirih mest, ki so tretjeuvrščena moštva peljala v osmino finala.

Ostali pari končnice so Sporting Kansas City - Vancouver Whitecaps, San Jose Earthquakes - Real Salt Lake, Columbus Crew - Minnesota United, Orlando City - Montreal Impact, Seattle Sounders - Los Angeles in Toronto - New York City.

Tik pred začetkom Deset igralcev pozitivnih: Dallas odpovedal nadaljevanje sezone

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.