Šport > Nogomet
4799 ogledov

Deset igralcev pozitivnih: Dallas odpovedal nadaljevanje sezone

Covid-19 Profimedia
Nogometaši Dallasa so dva dni pred napovedano vrnitvijo odpovedali nadaljevanje sezone v ameriški ligi MLS, potem ko je bilo kar 11 članov kluba pozitivnih na covid-19, so sporočili iz vodstva lige. Sezona bi se po koronavirusnem premoru morala nadaljevati v sredo.

V izjavi za javnost je liga MLS zapisala, da je bilo deset nogometašev Dallasa ter en član tehničnega osebja pozitivnih na novi koronavirus, zato so klub izključili iz nadaljevanja sezone. Klub je odločitev sprejel in odpovedal nadaljevanje lige.

Testiranje vseh članov ekip, igralcev, članov strokovnih štabov, zaposlenih, sodnikov, je del zdravstvenega protokola, ki so ga sprejeli pred nadaljevanjem sezone.

Člani Dallasa, ekipe iz zvezne države Teksas, ene od najbolj prizadetih ameriških držav s koronavirusno pandemijo, so bili pozitivni, odkar so pripotovali v karanteno v Orlando na Floridi, ki gosti turnir z imenom "MLS is Back" oziroma MLS je nazaj.

FC Dallas | Avtor: Profimedia Profimedia

Igralci in ekipe se bodo sicer v času turnirja morali zadrževati v tako imenovanem mehurčku znotraj območja Disney World.

Osmega julija se bo turnir MLS začel s tekmo med Interjem in Cityjem, gre za uvodni floridski derbi Miamija in Orlanda.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice