Šport > Košarka
15660 ogledov

Liga odločila! Do nadaljnjega ostajamo brez Lukinih izjav po koncu tekme

luka dončić Print Screen
Ameriški poklicni športi zapirajo dostop novinarjem do slačilnic.

Ameriške poklicne športne lige NBA, NHL, MLB in MLS so v ponedeljek zvečer zaradi koronavirusa sprejele skupno odločitev o zaprtju dostopa novinarjem do slačilnic za intervjuje s športniki po koncu tekem. Zaprt je tudi dostop do klubskih sob in slačilnic za vse drugo "ne-nujno" osebje.

Odločitev je bila sprejeta po posvetovanju s strokovnjaki za nalezljive bolezni in javno zdravje. V košarkarski ligi NBA, hokejski ligi NHL, baseballski ligi MLB in nogometni ligi MLS imajo športni novinarji praviloma dostop do športnikov za kratke pogovore pred tekmo na parketu, ledu ali igrišču ter po tekmi v slačilnici.

luka dončić | Avtor: Print Screen Print Screen

Športne lige so sporočile, da pri ukrepu ne gre za prepoved dostopa novinarjev do športnikov, ki pa začasno do nadaljnjega ne bo mogoč v slačilnicah in klubskih prostorih. Novinarski dostop naj bi bil v bodoče omogočen zunaj takih prostorov, verjetno potem na hodniku pred slačilnicami, kot zdaj velja za izjave trenerjev.

Dokler se liga dokončno ne odloči, kako bo rešila celotno situacijo, očitno ostajamo brez izjav Luke Dončića, Gorana Dragića...

Prepoved vstopa v slačilnice velja od danes, intervjuji s športniki pa bodo v prihodnosti, ko se določi ves protokol, dovoljeni le ob razdalji od dva do dva in pol metra, kar bo delovalo za tiste z dolgimi rokami ali pripomočki. NBA obenem razmišlja še o igranju tekem pred praznimi tribunami, čemur sicer nasprotujejo tako igralci kot trenerji, kaj šele navijači.

Planica 2019 To so številke Šport Planica utrpela velik finančni udarec luka dončić Hoja po robu Šport Dončić zaplaval v nevarne vode, mu grozi kazen? tadej pogačar Odšteva dneve Šport Slovenski kolesar opisal življenje v karanteni Kaj se dogaja? Šport Šokantno pretepanje Dončića, poglejte tole
Komentarjev 1
  • blayo 12:07 10.marec 2020.

    Seveda, Corona pa to...

Sorodne novice