Šport > Košarka
36653 ogledov

Dončić zaplaval v nevarne vode, mu grozi kazen?

luka dončić Reševalni pas/Twitter
Košarkar Dallasa bi si lahko zaradi (pre)dolgega jezika po porazu z Indiano prislužil kazen lige NBA.

Luka Dončić bi lahko šel po stopinjah lastnika njegovega moštva Dallas Mavericks Marka Cubana, če bodo pristojni organi lige NBA presodili, da je po porazu proti Indiani Pacers na neprimeren način kritiziral sodnike.

Cuban, večkratni kršitelj pravil, zaradi česar je moral v dveh desetletjih plačati že več kot tri milijone ameriških dolarjev, je bil zaradi zadnjega incidenta kaznovan s kar pol milijona, kar je izenačitev druge najvišje denarne kazni v njegovi zelo burni preteklosti.

mark cuban Ožigosan Šport Temna plat Dončićevega šefa, nič čudnega, da je Dallas spet pogorel

Dončić za razliko od šefa ni bil tako brekompromisno napadalen, a kljub temu nedvoumen v obtožbi, da je kvaliteta sojenja zaskrbljujoča. "Kadarkoli dobiš udarec v obraz, bi morali pogledati, ali je šlo za nešportno osebno napako. Kot sem že dejal, dobil sem tri udarce obraz in dvakrat ni bila dosojena osebna napak. Enkrat so me v obraz zadeli s kolenom. Ne vem, no. Sodnikom je bilo vseeno. Vsi so lahko videli, da je bila to očitna osebna napaka," se je jezil 21-letni košarkar.

Kaj se dogaja? Šport Šokantno pretepanje Dončića, poglejte tole

Dejstvo je, da je liga NBA zelo občutljiva na kritike glede sojenja in lahko vsako izjavo že tretira kot kršitev. Še bolj kot Dončićeve besede iz slačilnice bi bila v tem pogledu problematična njegova izjava takoj po koncu srečanja, ko je med sprehodom proti garderobi sodnikom očital, da so bili na strani nasprotnega moštva. "Vsako tekmo igramo pet proti osmim. Nekaj se mora spremeniti," je bil jasen slovenski košarkar.

luka dončić | Avtor: Print Screen Print Screen

Vprašanje je, ali bo njegova izjava vzbudila pozornost vodstva lige, z gotovostjo pa lahko trdimo, da se Slovenec sprehaja po tankem ledu.

Luka Dončić Luka izjemen Šport Dončić dobil tri udarce v obraz, sodniki pa...

Komentarjev 3
  • supreme 09:51 10.marec 2020.

    Ponavadi je tako, da resnica boli....in z kaznijo se jih na silo proba utisati. Tukaj ima Luka prav, da pove svoje mnenje tako kot ga je.

  • sam50 09:10 10.marec 2020.

    Ampak poglejte na gornji fotografiji nasmejane obraze gledalcev ob tem prekršku nad Dončičem....

  • Tatjana Ha 00:46 10.marec 2020.

    Pa kaj so to za eni sodniki,kdo so imajo ime priimek ?Kaj se skriva v tem....