Šport > Košarka
2498 ogledov

Slovenec MVP finala, navdušeni Dončić hitro tvitnil

Slovenski reprezentant odločilni mož za lovoriko svojega kluba.

V finalu belgijskega pokala sta se pomerili ekipi Telenet Giants Antwerp in Spirou Basket Charleroi, prvi pa so se veselili zmage z rezultatom 83:78. Giants so tako osvojili drugo zaporedno pokalno lovoriko, lani so bili namreč v finalu boljši od Filou Oostendeja. 

Najzaslužnejši za četrti pokalni uspeh v zgodovini kluba je bil slovenski reprezentant Luka Rupnik. Ta je v finalu v svojo statistiko vpisal 21 točk, pet ulovljenih žog, osem asistenc in dve ukradeni žogi ter bil tudi izbran za najkoristnejšega posameznika na finalnem dvoboju.

 | Avtor:

Uspeh rojaka je le nekaj ur pred svojim obračunom v ligi NBA pozdravil tudi Luka Dončić, ki se je za časa igranja v Madridu družil z Rupnikom. Ta je pred odhodom v Belgijo, želel si je novega izziva in vodilne vloge v moštvu, branil barve Fuenlabrade.

Slovenija - Avstrija Reprezentant Šport "Dončić je za Slovenijo, moja glavna naloga v ekipi je skrb za vzdušje" luka dončić NBA Šport Boj za MVP: Giannis, LeBron in Luka

"MVP," je na tvitterju čivknil Dončić in tako opozoril na uspeh Rupnika. Ta  je bil v odgovoru prav tako kratek in jedrnat. Zapisal je le špansko besedico hermanito in se tako 'mlajšemu bratu' zahvalil za čestitko.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice