Šport > Košarka
804 ogledov

Kaj se zgodi, ko si iz oči v oči zreta Luka in njegov naslednik?

zion williamson luka dončić Reševalni pas/Twitter
Luka Dončić je v prvem medsebojnem obračunu premagal vzhajajočo zvezdo lige NBA Ziona Williamsona.

Slovenski košarkar je v obračunu Dallasa in New Orleansa slavil interno zmago nad njegovim za zdaj še nauradnim naslednikom Zionom Williamsonom. Temu sicer veliko konkurenco v boju za naziv novinca leta predstavlja Jo Morant (Memphis Grizzlies).

luka dončić Težave Šport Dončić obnovil poškodbo, po tekmi se je vdal v usodo

Dončić je ne prvem obračunu z Williamsonom dosegel trojni dvojček  (30 točk, 17 skokov, 10 podaj) in tako zasenčil 19-letnega izzivalca, ki je vpisal 21 točk, šest skokov in tri podaje.

"Zion je res izjemen. Pred seboj ima res blestečo kariero. Takšnih igralcev ne vidiš vsak dan. Tu sta on in morda Anthony Davis," je tekmeca pohvalil Dončić, Zion pa mu je vrnil uslugo: "Luka je odličen košarkar. Nikoli ne poskuša narediti nekaj, česar ne more, ampak vedno izbere pravo potezo in ustvarja priložnosti za soigralce. Preprosto odličen igralec, to je treba spoštovati."

Poredni Luka Šport Ko boste videli, kaj mu je storil Dončić, se vam bo zasmilil

Dončić je sinoči znova navduševal z meti z razdalje, prodori pod koš in domiselnimi podajami, medtem ko je Zion dominiral pod obročem. Ko sta se v prvi četrtini znašla iz oči v oči, mu je Slovenec hitro pokazal, kdo je šef. Po prevzemu Američana Dončič ni izgubljal časa, temveč je stopil korak nazaj in zadel svojo značilno trojko.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice