Šport > Košarka
5323 ogledov

Dončić obnovil poškodbo, po tekmi se je vdal v usodo

luka dončić Print Screen
Slovenski košarkar je takoj po tekmi z New Orleansom moral opraviti rentgenski pregled.

Luka Dončić, prvo ime Dallas ob zmagi nad New Orleansom (127:123), je med tekmo obnovil poškodbo palca, a so bili rezultati rentgenskega pregleda na srečo negativni.

"Bolelo me bo vsako tekmo. Zavedam se tega. Moral bom stisniti zobe. Ko igram, poskušam palec odmisliti," se je z usodo sprijaznil 21-letnik, ki je imel letos kar nekaj težav s poškodbami, zaradi katerih je izpustil že 13 tekem.

Novinar Brad Townsend, ki pokriva moštvo Dallas Mavericks, je razkril, da so se za rentgenski pregled odločili iz preventivnih razlogov, uradna diagnoza pa za zdaj ostaja zvit palec.

Kljub bolečinam je Dončić odigral fantastično tekmo. V slabih 41 minutah je dosegel 30 točk, 17 skokov, 10 podaj, ukradeno žogo in blokado ob 45-odstotnem metu iz igre (9/20), 36-odstotnem metu za tri (4/11) in 61,5-odstotnem izvajanju prostih metov (8/13).

Dallas je tudi po zaslugi njegovega trojnega dvojčka prišel do 38. zmage v sezoni (38-25), kar ga uvršča na sedmo mesto zahodne konference.

Poredni Luka Šport Ko boste videli, kaj mu je storil Dončić, se vam bo zasmilil

Dončić je najboljše pripravil prav za konec, ko je lastnoročno potopil barko nasprotnega mojštva. Dobro minuto pred iztekom je pri izidu 118:118 zadel trojko, gostje pa so se nato približali na dve točki razlike. Sledila je Dončićeva asistenca Kristapsu Poezingisu in povišanje vodstva na štiri. New Orleans je znova uspel znižati, Luka je pa je na drugi strani postregel s preigravanjem, ki se ga ne bi sramovala niti Allen Iverson ali Tim Hardway. Žal Maxiju Kleberju podaje ni uspelo pretvoriti v tri točke, a je zmaga kljub temu ostala doma.

Novi rekoder Dallasa

Dončić je proti Pelikanom vpisal že svoj 22. trojni dvojček v dresu Dallasa, s čimer je postal rekorder teksaškega moštva. Pred tem si je rekord delil z Jasonom Kiddom. Nekdanji ameriški košarkar je bil član Dallasa osem sezon, Dončić je njegov rekord presegel v manj kot dveh. Mladi zvezdnik še naprej beleži fantastične številke, njegovo sezonsko povprečje pa trenutno znaša 28,5 točke, 9,5 skoka in 8,8 podaje na tekmo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice