Šport > Košarka
3740 ogledov

Luka dobil dvoboj z mladeničem, ki naj bi ga nasledil

Luka Dončić Reševalni pas/Twitter
Košarkarji Dallasa so prepričljivo zmagali.

Dva dni po tem, ko se je pomeril z Zionom Williamsonom, je Luko Dončića čakal dvoboj z Ja Morantom. Američani so dvoboj med Dallasom in Memphisom tako napovedovali kot obračun med aktualnim novincem leta in njegovim najverjetnejšim naslednikom. 

Košarkarji iz Teksasa so tekmo sicer odprli bolje od tokratnega tekmeca. Po petih minutah in pol so tako vodili s 13:6, Rick Carlisle pa se je tokrat hitro odločil potegniti Slovenca na klop. To se ni izkazalo za dobro potezo, Dillon Brooks je Memphis povsem vrnil v igro z dvema trojkama in tremi zadetimi prostimi meti za 17:17. Dončić se je na parket vrnil tri minute pred koncem prve četrtine, v prvih treh akcijah v napadu pa je dosegel štiri točke in asistiral za polaganje Delona Wrighta, ki je poskrbel za 28:19. 

V drugo četrtino so domači vstopili s petimi točkami prednosti, vendar so gostje z delnim izidom 8:0 povedli in prisilili domače v minuto odmora. V igro sta se vrnila Kristaps Porzingis in Seth Curry, na klop je sedel Dončić, domači pa so znova prevzeli pobudo. Ob polovici četrtine so vodili z osmimi točkami naskoka, dve minuti kasneje pa se je na semaforju že izpisal rezultat 56:41. Porzingis je prispeval zadnjih 9 točk, skupno pa je bil že pri številki 16. Curry je do omenjenega izida zbral 13 točk.

Luka je odigral zadnje minute prvega polčasa, slaba novica za domače pa je prišla v obliki nove poškodbe, tokrat je nastradal gleženj Setha Curryja. Ta je odšepal v garderobo, poleg do konca sezone poškodovanega Dwighta Powella pa so tokrat v kadru Dallasa sicer manjkali še Tim Hardaway Jr. in Dorian Finney-Smith, oba člana prve peterke, in Jalen Brunson. Ob polčasu so gostitelji vodili z 61:49.

Nadaljevanje je bilo še boljše, sredi tretje četrtine so bili domači že pri +24, kasneje pa je razlika narastla tudi čez 30 točk. V zadnjo četrtino se je vstopilo z izidom 95:65.

Na začetku zadnje četrtine je Dončić ponovil zaključek tretje, ko je zadel met za tri točke. Ob visoki razlike je bilo le vprašanje časa , kdaj bodo zaigrali košarkarji, ki med sezono dobijo nekoliko manjšo minutažo. Luka je tako presedel drugi del zadnjih 12 minut, zbral je 21 točk, štiri ulovljene žoge, šest asistenc in dve ukradeni žogi. Tokrat je izgubil le eno. Tekma se je končala z rezultatom 121:96.

Porzingis je v svojo statistiko vpisal 26 točk, 11 skokov, štiri blokade, Curry, ki v drugem polčasu ni stopil na igrišče, je k zmagi prispeval 15 točk. Pri Memphisu je Josh Jackson zbral 16 točk, Brooks 15, Morant pa se je ustavil pri 11. točkah, štirih skokih in osmih podajah.

Dragić poražen v New Orleansu

Poraz v gosteh so doživeli tudi košarkarji Miamija. Goran Dragić in kolegi so se v New Orleansu pomerili z domačimi Pelikani. Ti so si priigrali lepo prednost v drugi četrtini, na začetku tretje četrtine pa so že vodili s 17 točkami naskoka (68:51). 

V zadnjo so vstopili z izidom 89:74, nato pa se je začel lov Miamija. Ta je Vročico tri minute pred koncem popeljal do zaostanka 99:100. Ključna za zmago Pelikanov je bila nato trojka, ki jo je dobro minuto in pol pred koncem za 105:100 zadel All-Star igralec Brandon Ingram. Miami se je skušal vrniti s hitrimi osebnimi napakami, a so bili domači natančni s prostih metov. Na koncu so zmagali s 110:104.

Jrue Holiday je zbral 20 točk ter po šest skokov in podaj, 19 jih je dosegel Josh Hart, 17 pa Williamson. Pri Miamiju je Jimmy Butler vknjižil 28 točk, Duncan Robinson 24, Dragić pa 15 ob skoku in treh asistencah.

Komentarjev 1
  • vegesria 07:40 07.marec 2020.

    www.MooXi.net - spletna stran za zmenke za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks

Sorodne novice