Šport > Košarka
134 ogledov

Cleveland šokiral Čančarjev Denver

Reševalni pas/Twitter
Vlatko Čančar tudi tokrat ni dobil priložnost.

Ekipa Cleveland Cavaliers je v severnoameriški košarkarski ligi NBA doma premagala Denver Nuggets s 104:102, Vlatko Čančar za poražene goste ni igral.

Dallas Mavericks Luke Dončića bodo niz treh tekem doma zaključili z Indiana Pacers v noči na ponedeljek po slovenskem času, ko bo v Washingtonu igral tudi Miami Heat z Goranom Dragićem.

Razplet tekme v Clevelandu je bil presenetljiv, saj so domači igrali tudi brez centra Andreja Drummonda, Dariusa Garlanda in Kevina Porterja Jr. Kevin Love je zbral 27 točk, Collin Sexton 25, Matthew Dellavedova pa je dodal 14 podaj.

Cavaliers, najslabša ekipa vzhodnega dela lige, so tako še drugič v sezoni v prav toliko dvobojih odpravili Denver, ki je tretja najboljša ekipa zahodnega dela NBA.

Ekipa Utah Jazz je v Detroitu ugnala Pistons s 111:105 in se na četrtem mestu zahodnega dela še bolj približala Denverju. Obenem ima dve zmagi več in poraz manj od Houston Rockets. Ti so z 99:108 klonili na gostovanju proti Charlotte Hornets, ki je v drugi polovici vzhodnega dela lige.

V Denverju je bil prvi igralec tekme in gostov hrvaški reprezentant Bojan Bogdanović z 32 točkami. Utah je dosegel peto zmago v nizu in dvakrat na tekmi že visoko vodil, a so se domači obakrat približali. Najprej so gostje z 22 točkami povedli že v drugi četrtini, potem pa so domači v četrti skorajda izenačili. Utah je nato dobil nadaljevanje z delnim izidom 18:2, vendar so jih tekmeci znova ujeli, preden je Rudy Gobert z dvema prostima metoma 18,5 sekunde pred koncem Urah znova povedel v vodstvo s 107:102.

Po porazih proti Milwaukeeju, San Antoniu in Denverju ni kazalo, da bi lahko Hornets prekinili niz porazov proti branilcem naslova iz Kanade. A so košarkarji Charlotte odločno začeli dvoboj in zadeli prvih 20 točk na srečanju, Terry Rozier (24) pa je s soigralci nato prišel do zmage na prvi domači tekmi v seriji štirih dvobojev v svoji dvorani.

Moštvo Golden State Warriors je Philadelphio 76ers ugnalo s 118:114, a je večji del tekme zaostajalo, za osem točk še v zadnji četrtini. Nato je Eric Paschall (23 točk) s parom prostih metov na začetku zadnje minute poskrbel za vodstvo, ki ga nato s soigralci ni več izpustil iz rok. Trener Warriors Steve Kerr spet ni mogel računati na zvezdnika Stephena Curryja, ki se je sicer nedavno vrnil po štirimesečni odsotnosti zaradi poškodbe. Tokrat ga je na posteljo prikovala gripa.

NBA, izidi:

Charlotte Hornets - Houston Rockets 108:99
Detroit Pistons - Utah Jazz 105:111
Cleveland Cavaliers - Denver Nuggets 104:102
(Vlatko Čančar ni igral za Denver)
Memphis Grizzlies - Atlanta Hawks 118:101
Golden State Warriors - Philadelphia 76ers 118:114
Portland Trail Blazers - Sacramento Kings 111:123

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice