Šport > Košarka
9467 ogledov

Šokantno pretepanje Dončića, poglejte tole

luka dončić Reševalni pas/Twitter
Luka Dončić je bil zaradi grobe igre košarkarjev Indiane med polčasom primoran opraviti rentgenski pregled čeljusti.

Slovenski košarkar Luka Dončić je bil upravičeno nezadovoljen s kvaliteto sojenja na tekmi med Dallas Mavericks in Indiano Pacers, ki se je končala s tesno zmago gostov iz Indianapolisa (112:109), potem ko je slovenski košarkar v zadnjih sekundah zgrešil oba poskusa za tri točke.

Luka Dončić Luka izjemen Šport Dončić dobil tri udarce v obraz, sodniki pa...

Dončić je uprizoril še eno odlično predstavo, saj je v 36 minutah zbral 36 točk, 10 skokov, osem podaj in ukradeno žogo. Do 23. trojnega dvojčka, s čimer bi še izboljšal svoj rekordni dosežek, sta mu zmanjkali samo dve podaji.

Slovenec je sicer že rekorder po številu trojnih dvojčkov v dresu Dallasa (22), za kar je potreboval manj kot dve sezoni!

Dončić je bil med sinočnjim obračunom vseskozi tarča zelo grobe igre nasprotnega moštva, vendar so sodniki marsikatero kršitev kratkomalo spregledali, kar je dodobra načelo njegovo potrpljenje.

V drugi četrtini ga je s kolenom v obraz udaril Edmond Summer, zaradi česar je moral ob polčasu opraviti celo rentgenski pregled čeljusti. Rezultati so bili na srečo negativni.

 | Avtor: Print Screen Print Screen

Luka Dončić NBA Šport Luka Dončić besnel po tekmi: "Takšna so pravila v NBA!"

Še bolj ga je razjezil udarec Victorja Oladipa v zadnji četrtini tekme, po katerem je Dončić začel celo krvaveti. Takrat je besno odkorakal proti glavnemu sodniku Tylerju Fordu in zavpil: "Ne more me udariti v usta, je*em ti."

Še preden je delivec pravice uspel reagirati, je vmes posegel Tim Hardaway Jr. "Srečo smo imeli, da Luka ni dobil tehnične napake. Trudil sem se po najboljših močeh, da bi prišel med njega in sodnika. Na srečo je odkorakal stran," je povedal branilec, ki je v zadnji četrtini dosegel 12 od 30 točk njegovega moštva.

luka dončić Hoja po robu Šport Dončić zaplaval v nevarne vode, mu grozi kazen?

Oladipo, ki je zmagi Indiane prispeval 16 točk, štiri skoke in sedem podaj, je po koncu tekme želel Dončiću seči v roko, a ga je domači zvezdnik ignoriral in mu namenil zgolj grd pogled.

 | Avtor: Print Screen Print Screen
 | Avtor: Print Screen Print Screen

Tudi tokrat sila nerazpoloženi Kristaps Porzingis se je strinjal, da so gostje k tekmi pristopili z izdelano strategijo. "Vse ekipe poskušajo proti nam igrati zelo fizično. Vedno na meji osebne napake. Kadar bolj agresivna ekipa ves čas igra na meji osebne napake, sodniki več dopuščajo, ker ne morejo ves čas piskati," je povedal latvijski center, ki se tokrat ni proslavil, saj je v 38 minutah zbral le devet točk ob samo 18-odstotnem metu iz igre (3/17).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.