Šport > Zimski športi
1793 ogledov

Planica utrpela velik finančni udarec

Planica 2019 Anže Petkovšek Planiška velikanka
Odločitev sveta za nacionalno varnost, da bo svetovno prvenstvo v Planici potekalo brez prisotnosti gledalcev, bo imela katastrofalne finančne posledice.

V Sloveniji se vrstijo številni ukrepi za zajezitev koronavirusa.

Potem ko je bil pred dnevi sprejeti sklep, da morajo vse športne prireditve v javnih prostorih zaprtega tipa, kjer bi se zbralo več kot 500 gledalcev, potekati pred praznimi tribunami, je danes enaka usoda doletela tudi tekme alpskega smučanja v Kranjski Gori in svetovno prvenstvo v poletih v Planici, pa čeprav obe smučarski tekmovanji potekata na prostem.

Planica 2019 Odločitev Šport Takšna je usoda Kranjske Gore in Planice

Na odločitev sveta so se že odzvali iz Planice. Sporočili so, da bodo navodila dosledno upoštevali, informacij o tem, kako bo potekala vrnitev kupnin za plačane vstopnice, pa za zdaj še nimajo.

 "Vse imetnike že kupljenih vstopnic obveščamo, da bomo v naslednjih dneh sporočili, na kakšen način bodo potekali postopki. Vse ljubitelje smučarskega športa prosimo za veliko razumevanja in potrpljenja, saj nas v teh dneh čaka veliko dela," je v uradni izjavi sporočil organizacijski odbor.

V Planici zaradi prepovedi obiska gledalcev računajo na izpad dohodka v višini 650.000 evrov, kar bo imelo negativne posledice na razvoj športa pri nas.

"Zaradi nastale škode bo zagotovo trpel razvoj smučarskega športa v Sloveniji, saj se sredstva, zbrana s Planico, v celoti namenjajo športnicam in športnikom, in brez pomoči vseh deležnikov ne bo šlo," še sporočajo organizatorji.

Komentarjev 3
  • sam50 09:33 10.marec 2020.

    Če ne drugo,bo ta korona virus v Sloveniji postal glavni krivec še nekaj let naprej za vse finančne neuspehe in podlaga za lupljenje davkoplačevalcev...

  • Snežinko 09:13 10.marec 2020.

    No, no... del (beri veli del) sredstev gre v žepe točno določenih posameznikov, ti bodo na nek način vseeno napolnili žepe (saj sponzorska sredstva ostanejo). Verjamem pa, da bodo športniki zaradi tega potegnili takratko, ja. Čeprav bo stroškov glede na ...prikaži več to, da ne bo gledalcev konkretno manj, kajne?

  • Avatar praufo
    praufo 19:49 09.marec 2020.

    ja nimaš kaj, vse bodo zjebal s tem virusom, zadeva pa krepko prenapihnjena

Sorodne novice