Avto
3898 ogledov

Razvit sistem, ki preprečuje vdor virusov v vozilo

Geely icon Geely
V predprodaji so kupci že naročili 30 tisoč avtomobilov s sistemom, ki preprečuje virusom preboj v kabino vozila.

Kitajski proizvajalec vozil Geely je najavil SUV vozilo s sistemom za filtriranje zraka, s čimer bodo virusom preprečili vhod v kabino vozilo.

Klimatska naprava Avto Napake pri uporabi klimatskega sistema v vozilu

"Kot odgovor na novo epidemijo koronavirusa, zaradi katerega je na Kitajskem umrlo okoli 3.000 ljudi, je Geely Auto v rekordnem roku razvil novi, pametni sistem za filtriranje zraka (IAPS). Ta visoko učinkovit sistem deluje skupaj s klimatskim sistemom, s čimer se izolirajo in odstranijo vsi škodljivi elementi v kabini vozila, vključno bakterije in virusu," so sporočili iz podjetja.

Geely icon | Avtor: Geely Geely

Klimatska naprava Avto Številni mislijo, da bo klima čez leta delovala enako kot pri novem avtomobilu

Sistem bodo vgradili v SUV vozilo poimenovano icon, ki ima stopnjo filtracije zraka N95 in lahko prepreči vstop mikroorganizmov v kabino, kot so virusi in bakterije. Geely, ki je tudi lastnik blagovnih znamk Volvo in Lotus, še ni dokazal, da sistem prepreči vstop v kabino tudi virusu COVID-19, vseeno pa v podjetju v to verjamejo. Prepričani so, da bo zato, ker je Kitajska ena najhuje prizadetih držav in je tudi izvor smrtonosnega koronavirusa, bo tak avtomobil zelo dobrodošel in sprejet med kupci.

Voznica NASVETI Avto Kako se v avtomobilu izognete korona virusu?

Kitajci so konceptno vozilo (na fotografijah) predstavili na avtomobilskem salonu v Pekingu leta 2018. Do zdaj so prejeli več kot 30 tisoč prednaročil.
 

Komentarjev 1
  • ode 06:28 11.marec 2020.

    Se že množično pojavljajo mrhovinarji, ki bi z epidemijo radi zaslužili in na ta račun povečali prodajo.