Šport > Košarka
201 ogledov

Košarkarski superzvezdnik kupil delež v nogometnem klubu

Kevin Durant Profimedia
Kevin Durant postal delni lastnik nogometnega kluba.

Košarkarski zvezdnik Kevin Durant si je prek svojega podjetja Thirty Five Ventures zagotovil petodstotni delež nogometnega kluba Philadelphia Union v ameriški ligi MLS, poroča ameriški medij ESPN. Durant ima ob koncu leta možnost, da odkupi še petodstotni delež kluba, so dodali pri ESPN.

Durant se je z nakupom deleža v drugih športnih kolektivih pridružil nekaterim zvezdnikom iz lige NBA, kot sta James Harden, ki je pred kratkim kupil delež moštva Houston Dynamo v ligi MLS, in LeBron James, ki si je leta 2011 s svojim marketinškim podjetjem zagotovil dva odstotka lastništva angleškega Liverpoola.

Thirty Five Ventures, podjetje, ki ga ima v lasti Durant, se bo odslej osredotočilo na povečanje ugleda moštva Philadelphie tako znotraj kot zunaj ZDA, je podjetje sporočilo v izjavi za javnost.

"Sem pristaš nogometa. Zame je bilo dejstvo, da je tem športu vedno več navijačev, da liga dosega vedno več trgov in da ima MLS vse večji vpliv, zelo mamljivo," je ob nakupu za ESPN dejal Durant, sicer od te sezone zvezdnik moštva Brooklyn Nets. 

Philadelphia Union | Avtor: Profimedia Profimedia

V Philadelphia Union so prepričani, da bodo s tako znanim obrazom v lastniški strukturi še bolj zanimivi za sponzorje in navijače. Po podatkih večinskega lastnika Jaya Sugarmana je klub trenutno vreden okoli 300 milijonov evrov, kar bi pomenilo, da je Durant za zdaj za svoj delež odštel 15 milijonov evrov.

Durant, ki si nekoč želi postati lastnik enega od moštev v ligi NBA, v tej sezoni ne bo igral košarke zaradi strgane ahilove tetive.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice