Šport > Košarka
2448 ogledov

Novinec izpisal zgodovino! Kaj takega uspelo le Jamesu, Durantu in Dončiću!

Zion Williamson Profimedia
Prvi izbor zadnjega nabora je dosegel osebni rekord ter se zapisal v zgodovino lige NBA.

New Orleans Pelicans so na svojem domačem igrišču prepričljivo s 138:117 uspeli premagati vroče Portland Trail Blazers.

Stezosledci so prvo četrtino dobili z devetimi točkami prednosti, vodili so tudi v nadaljevanju, v tretji četrti pa je prišlo do velikega preobrata, za katerega je bil najzaslužnejši novinec ter prvi izbor na naboru leta 2019, Zion Williamson.

Igralec, ki se komajda dobro vrača po poškodbi, zaradi katere je zamudil prvi del prvenstva, je namreč dosegel svoj osebni strelski rekord z 31 točkam, katerim je dodal še 9 skokov ter 5 asistenc.

Kako spektakularen je ta dosežek mladega zvezdnika Pelikanov, dobro oslika podatek, da je Zion le eden izmed štirih košarkarjev v zgodovini lige, ki so pri vsega 19 letih na tekmi dosegli vsaj 31 točk.

Pred njim je ta dosežek uspel le najboljšima košarkarjema tega tisočletja, "Kralju" LeBronu Jamesu in Kevinu Durantu, ter... uganili ste, Luki Dončiću!

Luka Dončić | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

Zion Williamson NBA Šport Dončićev naslednik znova fantastičen, sanjski večer Hardna in Westbrooka Luka Dončić All-Star pred vrati Šport Dončić s temi besedami razblinil vse dvome Anna Chapman Kristaps Porzingis Mavs Video Šport Dončićev Dallas počastil tragično umrlega desetletnika in objokano mamo goran dragić NBA Šport Dragić uspešen, nov neprijeten poraz Dallasa luka dončić Končno ... Šport To vest so čakali tisoči
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice