Šport
8618 ogledov

Luka odgovoril na podcenjevanje Američanov: Ni šans!

Luka Dončić Profimedia
Ameriški zvezdnik podcenjevalno do neameriškega športa.

Popularna športna oddaja Highly Questionable na ameriški televiziji ESPN je razpravljala o rokometu ob trditvi, da bi Američani z LeBronom Jamesom in bivšim quarterbackom Jayom Cutlerjem osvojili zlato kolajno na olimpijskih igrah.

Šestintridesetletni podajalec ameriškega nogometa Cutler, ki je v svoji karieri nosil drese ekip Chicago Bears, Miami Dolphins in Denver Broncos, je namreč pred nekaj dnevi dejal, da razmišlja, da bi se začel ukvarjati z rokometom. "Slišal sem, da se ta rokomet igra na olimpijskih igrah in mislim, da bi bil dober v tem športu. Igra se z majhno žogo, ki si jo podajaš naokoli, nato pa streljaš na gol. To je kot dvoranski nogomet, razlika je v tem, da se igra z rokami," je v podcastu Pardon My Take dejal Cutler.

"Koliko igralcev igra, osem, ali ne? Jaz mislim, da bi ti, LeBron in Patrick Mahomes sami premagali osem igralcev iz katerekoli druge države in osvojili zlato," je odgovoril voditelj oddaje, Cutler pa je dodal: "Poglejte ta šport! Vse ekipe v gole postavljajo na gol neke stare tipe, ki na pamet dvigujejo roke, ko žoga leti proti njim. Včasih jih zadane, včasih ne. Vsekakor lahko pridem v našo reprezentanco."

Pri oddaji Higly Questionable se je eden od voditeljev strinjal s Cutlerjem in dejal, da bi tudi sam takoj zaigral v isti ekipi z njim in LeBronom: "Ali ste slišali za kakšnega osemletnika, ki bi si želel igrati rokomet? Prepričan sem, da je ta šport nekje na svetu popularen. Kdo se ukvarja z rokometom? Tisti, ki niso uspeli v nogometu, footballu ali košarki." 

Vse skupaj sta med drugim videla tudi Luka Dončić in Nikola Karabatić. "Ni šans! Ljudje ne vedo, kako težko je igrati rokomet!" je vase zagledane Američane opomnil Dončić, francoski rokometni reprezentant pa je Cutlerju sporočil, da mu izroči svojo zlato kolajno z olimpijskih iger, če ga uspe s svojo ekipo premagati.

Komentarjev 6
Sorodne novice