Šport > Košarka
17764 ogledov

Priznal, da stvari z Dončićem ne "štimajo", kot bi morale

luka dončić Reševalni pas/Twitter
Naveza slovenskega čudežnega dečka in latvijskega centra (še) ne deluje tako, kot bi morala.

S poškodbo Luke Dončića, ki je zaradi zvina desnega gležnja izpustil že tri zaporedne tekme, se je znova odprla priložnost ostalim košarkarjem Dallasa, da pokažejo svoje vrline in moštvu pomagajo zapolniti nastalo vrzel.

Po pričakovanjih je vodilno vlogo na parketu prevzel Kristaps Porzingis, ki je ob odsotnosti slovenskega zvezdnika svojo igro ponesel na precej višji nivo.

Kristaps Porzingis Prehitel Dončića Šport Izjemnemu Latvijcu uspel dosežek, s katerim se ne more pohvaliti niti Luka

Dejstvo je, da Porzingis brez Dončića igra občutno bolje, kar potrjujejo tudi številke. Ob zmagi nad Indiano Pacers (112:103) je 221 centimetrov visoki center prispeval 38 točk (izid sezone), 12 skokov in ukradeno žogo ob 50-odstotnem metu iz igre (10/20) in 100-odstotnem izvajanju prostih metov (12/12). Porzingis je imel izjemen strelski večer, saj je zadel kar šest od 13 poskusov za tri točke (46%).

Nikola Jokić Video Šport Vlatko do največ minut in točk, z zabijanjem na noge spravil soigralce

Latvijec je pred tem odsedel tekmo z Atlanto Hawks, ki jo je Dallas dobil s 123:100. Počitek mu je očitno dobro del, saj je ob vrnitvi na praket postregel z drugim zaporednim dvojim dvojčkom.

Tega je zabeležil tudi od nedavnem porazu s Houston Rockets (121:128), tedaj je v statistiko vpisal 35 točk, 12 skokov in dve ukradeni žogi, zadel pa je kar 60-odstotkov vseh metov iz igre (12/20).

Velika menjava Šport Vpleteni štirje klubi in 12 igralcev, Čančar se je izognil tradu

Pred začetkom sezone je bilo v medijskem prostoru prelitega ogromno črnila o kemiji med Dončićem in Porzingisom. Takrat še ni bilo povsem jasno, kdo od njiju bo glavni motor ekipe, a se je hitro izkazalo, da igra Dallasa sloni na Dončiću, medtem ko se je Porzingis zadovoljil z vlogo "prvega namestnika".

Naveza dveh mlaidih košarkarjev se je izkazala za dokaj uspešno, kar se nenazadnje odraža v zelo dobrem razmerju zmag in porazov (31-19), toda individualna statistika namiguje, da njuna sinergija še ni popolna. Tega se zaveda tudi Latvijec, ki priznava, da je proces iskanja kemije še vedno v teku.

Kristaps Porzingis Luka Dončić | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

Porzingis je brez Dončića odigral šest tekem, njegovo povprečje pa znaša 27,2 točke ob 48-odstotnem metu iz igre. V 27 tekmah, kolikor sta jih doslej odigrala skupaj, pa Latvijec beleži le 16 točk ob samo 39-odstotnem metu iz igre.

"V prihodnosti želim predvsem ugotoviti, kako ostati učinkovit tudi takrat, kadar Luka igra," je po zmagi nad Indiano povedal Porzingis in dodal: "Še vedno delava na tem. Trenutno sem v pravem ritmu in tako si želim nadaljevati. Igramo dobro košarko, žoga lepo kroži, smo agresivni," je dodal 24-letnik.

Luka Dončić All-Star Šport Dončić izpušča enega od vrhuncev

Ameriški novinarji so s kritiko, da Porzingis igra bolje brez Dončića, soočili tudi trenerja Ricka Carlisla. "Fantje znajo igrati brez Luke, kar je dobro, kadar je Luka poškodovan, vendar ga potrebujemo nazaj v ekipi. Četudi en igralec ne dosega izjemno visokih številk na vsaki tekmi, to še nič ne pomeni. Pomembna je samo zmaga," je pomisleke ovrgel trener.

Dallas bo naslednjo tekmo odigral v noči na četrtek, ko bodo v American Airlines Centru gostovali Memphis Grizzlies.

Komentarjev 1
  • barsoba 17:05 05.februar 2020.

    www.Badoo.red - spletna stran za zmenke za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks