Šport > Košarka
2173 ogledov

Vlatko do največ minut in točk, z zabijanjem na noge spravil soigralce

Nikola Jokić twitter
Denver Nuggets so v severnoameriški košarkarski ligi NBA prišli do visoke domače zmage proti Portlandu s 127:99.

Za 22-letnega slovenskega reprezentanta Vlatka Čančarja je zmaga proti Portlandu predstavljala dvojno rekordno bero v NBA. Pred tem je igral na devetih tekmah, a nikoli ni na parketu preživel več kot tri minute. Tokrat je zbral pet minut in 10 sekund, v tem času pa je presegel tudi svoj najboljši strelski dosežek, ki ga je držal s tekme proti Houstonu, 23. januarja, ko je dosegel svojo doslej edino trojko v ligi NBA.

Proti Portlandu, ki je bil v prvem polčasu brez moči, je Čančar zadel dva od treh metov iz igre, dodal pa je še en skok. Skupaj je v letošnji sezoni kot novinec na 10 tekmah v nekaj več kot 21 minutah dosegel 12 točk, dodal pa je še štiri skoke in tri podaje.

Denver je že po polovici obračunah vodil s 64:38, kar je ob mirnem nadaljevanju ponudilo možnost rezervistom, da se dokažejo trenerju Miku Malonu. Najboljši posameznik srečanja je bil znova srbski center Nikola Jokić, ki je v 31 minutah dosegel 29 točk, dodal pa je še 13 skokov in devet podaj. Pri gostih je bil najučinkovitejši Damian Lillard z 21 točkami.

Čančar, ki je med navijači Denverja kar precej priljubljen, je sicer z zabijanjem na noge spravil svoje soigralce.

A prava priložnost za Vlatka najverjetneje prihaja na nocojšnji tekmi proti ekipi Utah Jazz. V veliko menjavo med štirimi klubi so bili namreč vključeni kar trije njegovi soigralci (Juancho Hernangomez, Malik Besley in Jarred Vanderbilt), Čančar pa bi tako na voljo lahko dobil večjo minutažo, saj prišleki (Shabazz Napier, Keita Bates-Diop, Gerald Green in Noah Vonleh) še verjetno ne bodo na voljo za igro.

Velika menjava Šport Vpleteni štirje klubi in 12 igralcev, Čančar se je izognil tradu

Z zmago Nuggets sicer ostajajo na tretjem mestu zahodne konference (35-16), tri zmage za vodilnimi Los Angeles Lakers (38-11), ki so v domačem Staples Centru prav tako brez večjih težav ugnali San Antonio Spurs s 129:102. Dvoboj je odločil domači zvezdnik LeBron James, ki je v prvih štirih minutah zadnje četrtine dosegel pet trojk iz petih poskusov za neulovljivih 21 točk razlike. Na koncu je 35-letnik iz Akrona v Ohiu dosegel 36 točk in devet podaj, pri ostrogah pa je 28 točk prispeval DeMar DeRozan.

Dallasu (31-19) Luke Dončića je znova za zmago na petem mestu zahoda ušel Houston (32-18). Rakete so na krilih Jamesa Hardna v drugem polčasu strle odpor Charlotte Hornets in slavile s 125:110. Bradati zvezdnik teksaškega moštva je dvoboj sklenil s 40 točkami, 12 podajami in 9 skoki.

Na vzhodu še naprej blesti Milwaukee. Za 43. zmago v sezoni na 50 tekmah so v gosteh ugnali New Orleans Pelicans s 120:108. Ob zmagi je bil, kot pravzaprav veliko večino sezone, najučinkovitejši Grk Giannis Antetokounmpo, ki je v tretji četrtini, ki so jo Bucks dobili za 18 točk, stvari postavil na svoje mesto, na koncu pa se je ustavil pri 34 točkah, 17 skokih in šestih podajah v 33 minutah. Za domače je 32 točk dosegel Brendon Ingram, najbolj opevani novinec lige Zion Williamson je ob porazu dodal 20 točk.

Komentarjev 1
  • barsoba 17:09 05.februar 2020.

    www.Badoo.red - spletna stran za zmenke za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks

Sorodne novice