Šport
3256 ogledov

Legenda Barcelone mora zaradi težav s srcem končati kariero

Victor Tomas Profimedia
Športno pot ne bo sklenil na želeni način.

Rokometaš Victor Tomas, legenda Barcelone in španske reprezentance, bo moral po koncu sezone skleniti svojo športno pot. V to so ga prisilile težave s srcem.

"Pred nekaj meseci je zdravniška ekipa odkrila te težave. To je razlog za takšno odločitev. Problemi so takšni, da iz leta v leto otežujejo delovanje mojega srca. Če bi se še naprej profesionalno ukvarjal z rokometom, bi bilo ogroženo moje zdravje," je na novinarski konferenci s solzami v očeh dejal Tomas, ki je dres Barcelone nosil zadnjih 18 let. Na desnem krilu bo v prihodnji sezoni dosedanjega kapetana zamenjal slovenski reprezentant Blaž Janc.

Tomas je celotno kariero igral za Barcelono, s klubom je osvojil kar 67 lovorik, od tega 11 naslovov španskega prvaka, trikrat pa je bil tudi zmagovalec lige prvakov. 

"Številka osem nas bo vseskozi spominjala na dejstvo, da je Victor legenda Barcelone. Žalost, ki jo čutimo ob njegovem odhodu, ne sme zmanjšati hvaležnost za profesionalizem, požrtvovanje in zaupanje, ki ga je pokazal v vseh preteklih letih, Kapetan, hvala za vse," je ob slovesu od igralca dejal prvi mož katalonskega kluba Jose Maria Bartomeu.

Tomas je za reprezentanco Španije igral od leta 2004 do 2017. Bil je svetovni prvak leta 2013, ima še bron z olimpijskih iger 2008 ter srebro in bron z evropskih prvenstev 2014 in 2016.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice