Šport
2565 ogledov

Drama v prvem polfinalu

Torbjørn Bergerud Epa
V prvem polfinalu sta se pomerili Norveška in Hrvaška. Nora tekma je bila odločena po dveh parih podaljškov.

Hrvaška reprezentanca je imela sredi drugega polčasa 'zicer' za štiri zadetke prednosti, a je Norveški vratar zaustavil novirani strel Igorja Karačića v protinapadu. Sledil je preobrat, pet minut pred koncem pa so imeli Norvežani strel iz sedemmetrovke za +2, vendar izjemnemu Sanderju Sagosenu ni uspelo premagati drugega hrvaškega čuvaja mreže Mateja Ašanina. In znova je prišlo do preobrata.

Domagoj Duvnjak je namreč Hrvaško popeljal v vodstvo, Ašanin pa je v naslednjem napadu znova zaustavil sedemmetrovko. Hrvatje so imeli napad za zmago, a strel Duvnjaka ni končal v mreži. Norvežani so nato pol minute pred koncem izenačili na 23:23. Lino Červar je klical minuto odmora, a se je vse skupaj končalo s strelom v norveški blok.

Sledila sta podaljška. Duvnjak je bil edini, ki je pri Hrvatih poizkušal  s streli, vendar ga je dvakrat zaustavil vratar Torbjørn Bergerud. V petih minutah sta bili obe reprezentanci uspešni po enkrat, nato je na začetku drugega podaljška v polno zadel Luka Stepančić, a je takoj odgovoril s svojim desetim golom Sagosen.

Luka Stepančić | Avtor: Epa Epa

Španska sodnika sta v 68. minuti Hrvatom dosodila neaktiven napad, iz protinapada pa so Norvežani povedli. Červar se je odločil za sedmega napadalca, a je Zlatko Horvat z desnega krila zadel le zunanji del mreže. Norvežani so bili neaktivni, Hrvatom pa je za napad ostalo 20 sekund, ob izteku časa pa so izsilili strel s sedem metrov. Duvnjak je zadel za 26:26 in dva nova podaljška. Fizioterapevti so imeli v odmoru znova veliko dela s povsem utrujenimi rokometaši.

V 73. minuti je z levega krila mrežo zatresel Magnus Jøndal, na drugi strani pa je bil najprej uspešen Marino Marić, po protinapadu pa je zadel še Horvat. Hrvatje so imeli nato še napad za +2, a so ga zapravili, tik pred iztekom podaljška pa so Norvežani izenačili na 28:28. 

Zadnjih pet minut igre so z žogo v rokah začeli naši sosedje. Obe izbrani vrsti sta zapravili po en napad. Hrvatje so znova zaigrali s sedmimi napadalci, Bergerud pa je zaustavil zicer Stepančića, ki je ujel žogo po 'cepelinu', a nato sprožil v norveškega vratarja. Na obeh straneh sta Španca nato dosodila prekršek v napadu. Sagosen je iz težkega položaja zadel prečko. Hrvaška je izgubila še eno žogo.

Začela se je zadnja minuta. Marin Šego je 15 sekund pred koncem zaustavil strel, žoga pa se je odbila do Hrvatov. Sledil je hiter napad, pet sekund pred koncem pa je zmago Hrvaški prinesel Željko Musa.

Željko Musa | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 1
  • tone51 20:15 24.januar 2020.

    mamicu jim ustašku..smradi so zmagal

Sorodne novice