Šport > Košarka
2423 ogledov

Velika napaka Dallasa v zadnji sekundi: "Mislili smo, da ga imamo."

bradley beal Reševalni pas/Twitter
Košarkarje Dallasa je tik pred zvokom sirene pokopal koš domačega zvezdnika Bradleyja Beala.

Soigralci poškodovanega Luke Dončića, ki si je tekmo znoval ogledal s klopi, so bili na pragu 32. zmage v sezoni, a jim je načrte v zadnjih desetinkah srečanja prekrižal najboljši košarkar nasprotne ekipe Bradley Beal.

Washington Wizards so slavili s 119:118 in Dallasu prizadejali 21. poraz v sezoni (31-21), s katerim so nazadovali na sedmo mesto zahodne konference.

Usodo gostujoče ekipe je 0,2 sekunde pred koncem s polaganjem zapečatil Beal, čeprav je bil po mnenju trenerja poraz le končni rezultat nakopičenih napak skozi celoten obračun.

Tim Hardway Jr. je pri izidu 117:117 zadel en prosti met, domači pa so po minuti odmora izvajali z nasprotne polovice. Troy Brown je žogo podal vtekajočemu Bealu, ki je iz težkega položaja zadel odločilni koš za 18. zmago Washingtona v sezoni (18-32).

Beal je bil z 29 točkami, petimi skoki in osmimi podajami prvo ime zmagovitega moštva. Davis Bertans je prispeval 20 točk, osem skokov in tri podaje, po 14 točk sta dosegla še Shabazz Napier in Ish Smith.

Najboljši strelec Dallasa je bil Seth Curry z 20 točkami, točno manj je dosegel Hardway Jr. Kristaps Porzingis, ki je zaradi zlomljenega nosu igral z zaščitno masko, je tokrat zbral le 11 točk in devet skokov.

Kar sedem igralcev Dallasa je doseglo dvomestno število točk, kar pa na koncu ni bilo dovolj za zmago.

"Mislil sem, da ga imamo," je o poslednji akciji na tekmi dejal Jalen Brunson. "Tudi ko je sprejel žogo, smo bili še vedno v dobrem položaju. Zadel je težak met. Čestitke Washingtonu," je dodal.

"Nismo izgubili v zadnjem napadu. Več se bomo morali pogovarjati. Preblizu smo si kot ekipa, da bi tako malo komunicirali. To je neznačilno za nas. Upam, da se ne bo ponovilo," je še povedal Brunson.

"Naredili smo napako v obrambi, oni pa so odigrali dobro akciji. Tekmo smo izgubili že prej. Veliko je bilo napačne komunikacije, storili pa smo tudi kopico napak obrambnih napak v 47minutah in 58 sekundah, kar nas je pripeljalo do te točke. Zelo smo razočarani."

Rick Carlisle

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.