Šport > Košarka
282 ogledov

Goran Dragić dobil svežo pomoč

Goran Dragić Profimedia
V severnoameriški košarkarski ligi NBA se je iztekel rok za menjave igralcev.

Največji posel zadnjega dne je uspel moštvoma Cleveland Cavaliers in Los Angeles Clippers, ki bosta v prihodnje lahko v moštvu pozdravila Andreja Drummonda (Detroit) in Marcusa Morrisa (New York).

LeBron James, Luka Dončić Izbor Šport Luka bo združil moči z LeBronom

Drummond je v dosedanjem poteku sezone igral za Detroit, Cleveland pa je v zameno za košarkarja, ki letos v povprečju dosega nekaj manj kot 18 točk in 16 skokov, pravzaprav odštel "drobiž". V Detroit so namreč Konjeniki poslali Brandona Knighta, Johna Hensona in izbor v drugem krogu letošnjega nabora. Drummond bi lahko postal prvi košarkar po združitvi lig NBA in ABA, ki bi tri sezone zapored povprečno dosegel najmanj 15 točk in 15 skokov.

Los Angeles Clippers, ki letos odkrito ciljajo na naslov v ligi NBA, bodo po menjavi treh moštev (Washington, New York) v nadaljevanju sezone močnejši za Marcusa Morrisa. Slednji je pri Kratkohlačnikih iz New Yorka letos dosegel najboljše številke v karieri (19,6 točke, 5,4 skoka). Clippers so se v menjavi že odrekli Isaiahu Thomasu, ki so ga prejeli v poslu, Washington pa je dobil Jeroma Robinsona in Moja Harklessa, izbor Čarovnikov v prvem krogu nabora pa je pristal v New Yorku.

Kobe Bryant Los Angeles Šport Znane podrobnosti Bryantovega pogreba

Odmevno menjavo sta izvedla tudi Golden State in Minnesota. Med Volkove je prišel D'Angelo Russell, v nasprotno smer pa je odšel Andrew Wiggins. Bojevniki so dobili še izbora v prvem in drugem krogu letošnjega nabora, Minnesoto pa sta okrepila Jacob Evans in Omari Spellman.

Goran Dragić Miami Heat Foto Šport Dragić pričaral nepozaben spomin malemu Krisu

Moštvo Miami Heat, kjer igra Goran Dragić, je v menjavi z Memphisom dobilo Jaeja Crowderja, Solomona Hilla in specialista za igro v obrambi Andreja Iguodalo, sicer najkoristnejšega igralca finala sezone 2014/15, ko je še igral za Golden State. V drugo smer je Vročica poslala Justisa Winslowa, Jamesa Johnsona in Diona Waitersa. Miami je želel pripeljati tudi italijanskega košarkarja Danila Galinarija (Oklahoma), a so pogovori obstali, ker floridsko moštvo ni uspelo sprostiti dovolj prostora za Italijanovo plačo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice