Šport > Košarka
2618 ogledov

Dragić pričaral nepozaben spomin malemu Krisu

Goran Dragić Miami Heat Profimedia
Slovenski košarkarski zvezdnik se je znova izkazal s svojo dobrodelnostjo.

Slovenski košarkarski zvezdnik Goran Dragić, ki je v severnoameriški ligi NBA s svojim Miamijem gostoval v Los Angelesu, se je pred tekmo v Staples Centru srečal s slovenskim dečkom s spinalno mišično atrofijo Krisom iz Kopra.

Dragić, ki je pomagal zbrati več kot 3,7 milijona evrov za zdravilo, je dečka povabil na obisk na svoj pripravljalni tabor.

dallas mavericks NBA Šport Dallas poražen brez Dončića, tudi Dragić izgubil

Na povabilo Los Angeles Clippers, gostiteljev tekme v dvorani Staples, so prek slovenskega veleposlaništva v ZDA organizirali srečanje Gorana Dragića s slovenskimi otroki, med njimi tudi z dveletnim Krisom, ki je 21. novembra na univerzitetni kliniki UCLA v Los Angelesu prejel zdravilo, do katerega mu je pomagala vsa Slovenija.

Učinki zdravila za gensko terapijo zolgensma, ki je trenutno dostopno le v ZDA, so po predvidevanjih hitri, račun za zdravilo v višini 2,23 milijona dolarjev pa je že poravnan. Zdravniško spremstvo je stalo 3990 evrov, samo zdravilo pa 2.007.576,38 evra.

Potem ko je Kris, ta čas je še na opazovanju, onkraj luže osebno že spoznal enega od svojih številnih dobrotnikov Luko Dončića, je zdaj še kapetana zlate slovenske reprezentance Dragića, ki se mu je mati Krisa Ana Jerak zahvalila za vso pomoč, ki jo namenja otrokom.

Dragić pa je malega bojevnika povabil tudi na obisk košarkarskega pripravljalnega tabora, ki ga vsako leto pripravlja na Rogli.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.