Šport > Zimski športi
14812 ogledov

"Kristoffersna nihče ne mara, nekoč bo dobil klofuto"

Filip Zubčić Epa Filip Zubčić ni oboževalec lika in dela Henrika Krisoffersna.
Med alpskimi smučarji redko zavrejo strasti, toda obnašanje Norvežana gre mnogim kolegom pošteno na živce.

Hrvaški alpski smučar Filip Zubčić je v odlični formi. V letošnji sezoni se je že povzpel na stopničke, na zadnjem veleslalomu v Garmisch-Partenkirchnu pa je v svoji paradni disciplini osvojil četrto mesto, tik pred slovenskim velemojstrom Žanom Kranjcem.

Zubčić je trenutno četrti veleslalomist sveta in v svoji domovini dobiva vse več pozornosti. V začetku tedna je v intervjuju na nacionalki HRT izrazil zadovoljstvo nad svojo formo, spregovoril pa je tudi o vodilnem v svetovnem pokalu - Norvežanu Henriku Kristoffersnu.

S slednjim je imel Zubčić neprijetno bližnje srečanje na ogledu postavitve pred slalomom v Wengnu. Kristoffersen se je med ogledom zaletel v 27-letnega Hrvata in mu zabrusil, da stoji na progi. Zubčić mu ni ostal dolžan, še dlje pa je šel v intervjuju.

Jure Košir Legenda Šport "Slovenija tako dobrega veleslalomista še ni imela."

"Kristoffersen je vodilni, toda sam upam, da ne bo osvojil velikega globusa. Raje bi videl, da ga vzame Alexis Pinturault. Kristoffersna nihče ne mara, niti Norvežani. Vedno se baha in je aroganten. Zdi se mi, da se rad prepira, rad je nervozen. Sam ga zdaj namerno ignoriram, a gotovo ne bom dovolil, da bi se arogantno vedel do mene ali mojih reprezentančnih kolegov," je pojasnil Zubčić.

Henrik Kristoffersen | Avtor: Epa Epa

"Človek se mora malce spustiti na zemljo, on ni bog. Na koncu koncev bo od nekoga popil klofuto," je Zubčić podelil še zadnji nasvet Kristoffersnu.

Žan Kranjec V rdečem Šport Kranjec zadovoljen z nastopom

Alpski smučarji se bodo zdaj začasno preselili v francoski Chamonix. Tam bosta ob koncu tedna na sporedu slalom in paralelni veleslalom.

Komentarjev 6
  • rocono 08:20 05.februar 2020.

    www.Badoo.red - spletna stran za zmenke za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks

  • Borut_Bavarski 05:41 05.februar 2020.

    Arogantna e vse bolj tudi slovenščina vaših prepisovalcev člankov. Kristoffersna? Resno? Lektorska služba gor ali dol, v člankih mrgoli slovničnih napak, ki jih ne bi naredili niti učenci v OŠ. Grozljivo. Že tako ne zmorete napisati več kof 4 stavkov, ...prikaži več pa še tam mrgoli napak, da bi bilo mene osebno kar malo sram.

  • brekimil 04:49 05.februar 2020.

    www.Badoo.red - spletna stran za zmenke za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks

Sorodne novice