Šport > Zimski športi
997 ogledov

Kranjec zadovoljen z nastopom

Žan Kranjec Profimedia
Žan Kranjec je v Garmisch-Partenkirchnu s petim mestom ubranil prestižno rdečo majico vodilnega v posebnem seštevku te discipline.

Po petem od devetih veleslalomov ima Žan Kranjec 26 točk prednosti pred Norvežanom Henrikom Kristoffersenom, ki pa pred današnjim zmagovalcem Garmischa Francozom Alexisom Pinturaultom vodi v boju za veliki kristalni globus.

"Sem zadovoljen. Z rezultatom, samim smučanjem in pa pristopom. Ta je bil pravi, napadal sem od starta do cilja. Vse do ravnine sem super odsmučal, nato pa so se zgodile napake, ki so me stale še boljše uvrstitve. Če potegnem črto pod tekmo sem zadovoljen, zaradi konstantnih rezultatov optimistično zrem v nadaljevanje sezone," je bil zadovoljen Kranjec.

Poleg Kranjca se je v finale uvrstil tudi Hadalin, ki se je četrtič v svetovnem pokalu uvrstil med najboljših 30 veleslalomistov, prvič v tej sezoni. Osvojil je 25. mesto. "Po dolgem času sem se zelo dobro počutil na veleslalomskih smučeh. Zadnja dva treninga sta bila odlična, tako da sem bil pred tekmo zelo samozavesten in optimističen, saj sem vedel, da se lahko znova prebijem med dobitnike točk. Sploh prva vožnja je bila zelo dobra. V drugo sem storil nekaj napak, ki so me oddaljile od dvajseterice na katero sem ob polčasu tudi ciljal," je bil po tekmi zadovoljen Hadalin.

Jure Košir Legenda Šport "Slovenija tako dobrega veleslalomista še ni imela."

"S predstavo obeh naših fantov sem zelo zadovoljen. Prav v Garmischu Žan doslej namreč ni bil uspešen. Tokrat pa se je na tem prizorišču, na podlagi in tudi postavitvi, ki mu ne ustreza najbolj, odlično znašel. Obakrat je napadel, bil večji del resno v igri za še višjo uvrstitev. Od te sta ga oddaljili manjši napaki, na ravninskem delu, tik pred ciljem. Štefan je z visoko štartno številko 56 prišel v finale, tako da bo tudi on južno Bavarsko lahko zapustil zelo zadovoljen," je povedal trener Klemen Bergant.

Slovenca bosta naslednji teden trenirala v Kranjski Gori, v četrtek pa se slovenska ekipa odpravlja na prizorišče naslednjih tekem svetovnega pokala v Chamonixu v Franciji, kjer bosta na sporedu slalom in paralelni veleslalom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice