Šport > Košarka
7952 ogledov

"Ne vem, kaj točno se je zgodilo. Tekla je kri."

porzingis Reševalni pas/Twitter
V tretji četrtini tekme z Memphis Grizzlies jo je grdo skupil zvezdnik Dallasa Kristaps Porzingis.

Moštvo Dallas Mavericks je moralo sinoči priznati premoč Memphis Grizzlies (107:121), trenerju Ricku Carlisu, ki že štiri tekme ne more računati na Luko Dončiča, pa dodatne preglavice povzroča še poškodba Kristapsa Porzingisa.

dallas mavericks NBA Šport Dallas poražen brez Dončića, tudi Dragić izgubil

Latvijskega centra, ki je ob odsotnosti slovenskega čudežnega dečka prevzel vlogo prve violine, je v tretji četrtini s komolcem v obraz zadel Josh Jackson.

Porzingis je ves okrvavljen za nekaj časa zapustil igrišče, a se je pred koncem tretje četrtine vrnil na parket. Tudi v zadnjm delu srečanja je poskušal Dallasu pomagati do preobrata, ko pa je postalo jasno, da prednosti Memphisa ne bodo mogli izničiti, ga je Carlisle potegnil na klop.

Porzingis je novinarjem po tekmi zaupal, da ima zlomljen nos. Danes ga čakajo dodatne preiskave, potem pa bodo v ekipi sprejeli nadaljnje odločitve. Zna se zgoditi, da bo nekaj tekem moral odigrati z zaščitno masko.

 | Avtor: Epa Epa

luka dončić Prvi namestnik Šport Priznal, da stvari z Dončićem ne "štimajo", kot bi morale

"Zlomljen je, vendar ni panike. Zdravniku sem dejal, da nimam nobenega glavobola, zato me je pustil nazaj v igro," je pojasnil 24-letni zvezdnik, ki je v samo 29 minutah zbral 32 točk, 12 skokov, dve podaji, dve ukradeni žogi in blokado ob 50-odstotnem metu iz igre (10/20), 46-odstotnem metu za tri točke (5/11) in 100-odstotnem izvajanju prostih metov (7/7).

To je bila še ena v seriji vrhunskih predstav Porzingisa, kadar mu parketa ni potrebno deliti z Dončićem. Postal je namreč šele četrti košarkar v letošnji sezoni po Dončiću, Kawhiju Leonardu in Giannisu Antetokounmpu, ki je na treh zaporednih tekmah dosegel vsaj 30 točk in 10 skokov. Njegova statistika bi bila bržkone še boljša, če mu ne bi načrtov prekrižala poškodba.

kristaps porzizngis | Avtor: Epa Epa

"Ne vem, kaj točno se je zgodilo. Vem, da je bilo krvavo. Lahko bi ostal v igri, vendar sem ga raje poklical na klop," je povedal Carlisle, ki ni bil zadovoljen s predstavo svojega moštva, nasprotnikom, ki so v tretji četrtini uprizorili delni izid 24:3 in si priigrali neulovljivo prednost, pa je čestital za dobro igro.

Komentarjev 1
  • Avatar Pinkopalinko
    Pinkopalinko 12:44 06.februar 2020.

    Pa Dončić je prinesel baksuzluk celemu TEXASU ne samo Porzingisu.