Šport > Košarka
3559 ogledov

Trener razkriva: "Lukova poškodba ni enaka prejšnji."

Luka Dončić Reševalni pas/Twitter
V Dallasu si želijo, da bi Luka Dončič pred premorom zaradi All-Star vikenda zaigral vsaj na eni od dveh domačih tekem.

Slovenski čudežni deček Luka Dončić je sinoči - Dallas je v napeti končnici izgubil proti Washington Wizards (118:119) - izpustil še peto zaporedno tekmo po poškodbi desnega gležnja.

Ekipa je ob njegovi odstotnosti dosegla dve zmagi in tri poraze, kar je zgolj 40-odstotni izkupiček, precej manj od sezonskega, ki znaša skoraj 60 odstotkov (31-21/59,6%).

Dončić je zaradi težav z desnim gležnjem izpustil tudi štiri tekme v zaključku lanskega leta, takrat je Dallas zabeležil dve zmagi in prav toliko porazov (50%).

bradley beal Zadnja sekunda Šport Velika napaka Dallasa v zadnji sekundi: "Mislili smo, da ga imamo."

Slovenski organizator igre bo po informacijah iz moštva odsedel naslednjo tekmo s Charlotte Hornets, nato pa naj bi zaigral na enem izmed domačih obračunov z Utah Jazz ali Sacramento Kings.

Po prvotnih napovedih po poškodbi, ki se je pripetila na treningu, naj bi bil Dončić odsoten šest tekem, vendar pri Dallasu zaradi ponavljajočih se težav z gležnjem ničesar ne želijo prepustiti naključju. Za zdaj vsi držijo pesti, da bo 20-letnik nared do začetka All-Star vikenda (14. -16. februar), kjer bo imel eno od vodilnih vlog v ekipi LeBrona Jamesa.

LeBron James, Luka Dončić Izbor Šport Luka bo združil moči z LeBronom

"Dobro mu gre," je o stanju slovenskega košarkarja spregovoril Rick Carlisle. "Proces okrevanja in rehabilitacija dobro napredujeta. Želimo si, da bi lahko pred All-Star vikendom odigral vsaj eno tekmo. To še ni določeno ali 100-odstotno potrjeno. Upamo na to," je dodal.

Dončić je utrpel dve poškodbi desnega gležnja v relativno kratkem času, zato bodo v Dallasu nanj še posebej pozorni.

"Želimo si, da bi čim prej popolnoma okreval. Popolnoma pomeni, da bo 100-odstoten. Kadarkoli pride do večkratne poškodbe na istem delu telesa, mora naše osebje temu posvetiti še več pozornosti. Vem, da se ta poškodba razlikuje od prve, kar je morda dobro. Težko bi rekel," je še povedal Carlisle.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.