Šport > Košarka
4936 ogledov

Dončićev Dallas počastil tragično umrlega desetletnika in objokano mamo

Anna Chapman Kristaps Porzingis Mavs PrtSc
V teksaški NBA franšizi so se odzvali na tragedijo, ki je zadela družino Chapman.

Pred tednom dni je mali Clay Chapman izvedel, da je za deseti rojstni dan dobil izjemno darilo. S starši bi namreč moral obiskati tekmo med Dallas Mavericks in Utah Jazz.

V petek je fant nepričakovano umrl, o vzrokih za prezgodnje slovo pa lokalni mediji ne poročajo. Pri Mavericks so skušali bolečino ob izgubi vsaj malce ublažiti.

Na tekmo med Telički in Utahom so povabili Clayevo družino in njegove soigralce iz ustanove RBA Basketball Academy. Preminuli je bil namreč navdušen košarkar in oboževalec lige NBA.

kristaps porzingis Poteza Šport Uf, kaj je Hrvat naredil Porzingisu

Družina in ekipa sta se odzvali vabilu in pred tekmo so člani Clayeve ekipe domače zvezdnike na parket pospremili v špalirju.

Po tekmi je nekaj trenutkov z njimi preživel Kristaps Porzingis, ob odsotnosti Luka Dončića prvo ime Dallasa.

Michael Kidd-Gilchrist Okrepitev Šport Drugi izbor nabora leta 2012 novi član Dallasa

"Hvaležni smo, da so si pri Mavs vzeli čas in počastili spomin na Claya. To zares zelo cenimo," je po tekmi v solzah povedala Anna Champman, mati umrlega fantiča.

Clay Chapman | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

Clayeva ekipa, ki sicer prihaja iz šolskega okrožja Lovejoy v Collin Countyju, nekaj deset kilometrov od središča Dallasa, bi morala prihajajoči konec tedna igrati na turnirju v organizaciji mladinske akademije Mavericks, a bo zaradi tragičnega dogodka tekmovanje izpustila.

Komentarjev 2
  • Snežinko 07:19 12.februar 2020.

    Spoštovani teliček (avtorja članka mislim): če bi vsaj malce pogledal Dallasov logotip bi videl, da v njem ni TELIČEK ampak ŽREBIČEK (konj!). Teliček si pa kvečjemu ti. Pa brez zamere, ampak resnica boli...

  • Avatar Vallilenka
    Vallilenka 23:54 11.februar 2020.

    Ne veste, kje najti žensko za eno noč? Pridite -- Bredhot.Com

Sorodne novice