Šport > Košarka
79 ogledov

Dragić: "Brez izgovorov. Moramo se izboljšati."

goran dragić Profimedia
Slovenski organizator igre je z Miami Heat izgubil na gostovanju v Sacramentu.

Ekip Washington Wizards je v severnoameriški košarkarski ligi NBA doma s 119:118 premagala Dallas Mavericks, za katere poškodovani slovenski zvezdnik Luka Dončić ni igral. Tudi Miami Heat je klonil na gostovanju, Sacramento Kings so zmagali s 105:97; za Miami je Goran Dragić v 28 minutah zbral 14 točk, tri podaje in štiri skoke.

bradley beal Zadnja sekunda Šport Velika napaka Dallasa v zadnji sekundi: "Mislili smo, da ga imamo."

Kralji so na consko obrambo Miamija odgovorili z uspešnimi meti z razdalje, saj so zadeli kar 19 od 44 poskusov (43%). "Videlo se je, da so se pripravili na našo obrambo. Dobro so igrali. Brez izgovorov. Moramo se izboljšati. To ni bila naša najboljša tekma," je povedal slovenski košarkar.

Dragićev Miami je prišel do drugega poraza po vrsti. Miami je četrti v razvrstitvi vzhodne konference s 34 zmagami in 17 porazi.

Dallas je imel tudi nekaj smole. Izgubili so namreč za zgolj eno točko, ko je bil Bradley Beal uspešen s košem tik pred zvokom sirene. Beal je bil tudi najboljši posameznik na tekmi z 29 točkami.

Japonski novinec Rui Hachimura (17 točk) v vrstah Washingtona je zelo uspešno blokiral latvijskega velikana v vrstah Teksašanov Kristapsa Porzinga, ki je imel na svojem računu zgolj 11 točk.

Mavericks so zbrali kar 14 izgubljenih žog, kar so tekmeci spremenili v 23 svojih točk.

Dončić, ki je konec januarja obnovil poškodbo desnega gležnja, se trenutno v celoti posveča okrevanju. Intenzivna rehabilitacija pa že daje rezultate. Tako, da strokovni štab Dallas upa, da bo Dončić pred premorom na vsaj eni tekmi pomagal svoji ekipi.

luka dončić Novo o stanju Šport Trener razkriva: "Lukova poškodba ni enaka prejšnji."

Dončić bo po pričakovanjih strokovnega štaba Dallasa vsekakor nastopil na spektaklu zvezd v United Centru v Chicagu v začetni peterki ekipe, katere kapetan je Dončićev veliki vzornik LeBron James.

Brez dvajsetletnega slovenskega organizatorja igre je Dallas vpisal še drugi zaporedni poraz, žrebički iz Teksasa pa so brez Dončića doživeli še tretji poraz na zadnjih petih tekmah.

Dallas je trenutno na sedmem mestu v razvrstitvi zahodne konference z 31 zmagami in 21 porazi. Teksaški kavboji si še niso ogrozili končnice. Osmi Memphis, razmerje 26:26 v zmagah in porazih, zaostaja pet zmag za Dallasom.

Dallas do premora zaradi ekshibicijske tekme vseh zvezd all star lige NBA čakajo še tri tekme. Najprej sobotno gostovanje pri Charlotte, nato pa tekmi doma proti Utahu in Sacramentu, na katerih bi lahko že nastopil izjemni Ljubljančan.

Dobra novica za Dallas je, da je tudi osmi Memphis ponoči izgubil. Boljša je bila ekipa Philadelphia 76ers, ki je po štirih porazih v gosteh vendarle doma prekinila črni niz z izidom 119:107. Je pa drugi polčas na klopi presedel zvezdniški center Philadelphie Joel Embiid zaradi bolečin v vratu. Namesto Embiida se je izkazal Turek Furkan Korkmaz s predstavo kariere s 34 točkami in rekordnimi sedmimi trojkami.

Aktualni prvaki iz Kanade Toronto Raptors so sredi sezone znova odkrili šampionske občutke. Kanadski plenilci so prišli do svoje trinajste zaporedne zmage, padla je še ekipa Indiana Pacers s 115:106, kar je rekordni niz te franšize.

V ospredju je bil Serge Ibaka z 22 točkami in 10 skoki. Tekmo je zaradi poškodbe predčasno zapustil Kyle Lowry, ki se je zapletel z Jeremyjem Lambom in z glavo nehote udaril v Ibako ter za nekaj minut obležal na parketu.

Zelo dobro gre tudi ekipi Boston Celtics, tretji najboljši ekipi vzhodne konference, ki je proti Atlanta Hawks s 112:107 vpisala šesto zaporedno zmago.

Nepričakovan poraz se je pripetil peti najboljši ekipi zahodne konference Houston Rockets. Naleteli so na zelo dobro razpoložene člane ekipe Phoenix Suns, ki je slavila s kar 127:91. Razigran je bil Kelly Oubre, ki je na predvečer slovenskega praznika kulture vpisal karierni dosežek z 39 točkami. Nič kaj ni zaostajal Devin Booker s 33 točkami.

Bradati in brkati zvezdnik raket James Harden je ostal pri 32 točkah, medtem ko je Russell Westbrook po izjemni predstavi en večer prej, ko je Los Angeles Lakers nasul 41 ročk, tokratno tekmo spremljal s klopi.

Več sledi...

Liga NBA, izidi:

Philadelphia 76ers - Memphis Grizzlies 119:107
Washington Wizards - Dallas Mavericks 119:118
(Luka Dončić za Dallas zaradi poškodbe ni igral)
Boston Celtics - Atlanta Hawks 112:107
Indiana Pacers - Toronto Raptors 106:115
Oklahoma City Thunder - Detroit Pistons 108:101
Phoenix Suns - Houston Rockets 127:91
(Goran Dragić 14 točk, 3 podaje, 4 skoki, 3 ukradene žoge v 28 min. za Miami)
Sacramento Kings - Miami Heat 105:97
Utah Jazz - Portland Trail Blazers 117:114

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice