Šport > Košarka
1337 ogledov

Soigralec Durantu: Naredil si najšibkejšo potezo v zgodovini NBA

kevin durant EPA
Kevin Durant se tudi tokrat ni zadržal.

Russell Westbrook se je s Houstonom vrnil v Oklahoma City, kjer so ga domači navijači pozdravili z ovacijami. Rakete so sicer nato visoko izgubile, Westbrook je bil s 34 točkami sicer prvi strelec gostov, Harden je tokrat prispeval zanj zelo skromnih 17 točk.

Ob gostovanju Westbrooka se je oglasil njegov nekdanji soigralec Kendrick Perkins. "Westbrook je najboljši igralec v zgodovini Oklahoma Cityja. Je gospod Grom!" je na twitterju med drugim čivknil Perkins. Na odziv ni bilo potrebno dolgo čakati.

Bostonski novinar Marc D'Amico mu je odgovoril, da je Westbrook morda res imel najboljšo kariero od košarkarjev Groma, a da se ne more trditi, da je najboljši igralec v zgodovini franšize. Perkinsa je kasneje spomnil še, da se Westbrook v treh letih brez Kevina Duranta ni uspel prebiti skozi prvi krog končnice.

"KD je izgubil v drugem krogu končnice, ko sem bil jaz tam. In kaj ti to pove?" je nato odgovoril Perkins in s tem očitno izzval Duranta, ki je znan tudi po tem, da se na twitterju zna spreti tudi z navadnimi navijači. "Ja. In naš prvi center Kendrick Perkins je imel neverjetne številke: dve točki in tri skoke v tisti seriji. Si pa igral trdo, prvak," se je čez nekaj ur sarkastično oglasil novi član Brooklyna.

"Fant, ustavi se! Izvedel si najšibkejšo potezo v zgodovini NBA. Vodil si 3:1 v finalu zahodne konference, nato pa si se jim pridružil v naslednji sezoni. Imaš res srce šampiona," je odgovoril Perkins.

twitter, Kevin Durant | Avtor: twitter twitter

Oklahoma je leta 2016 v finalu Zahoda izgubila s 3:4 proti kasnejšim prvakom, po sezoni pa se je Durant pridružil Golden Statu kot prost igralec, pogodba z Gromom mu je namreč potekla. "Slabost je bil center, ki je imel veliko minutažo brez pravega učinka. Moral bi delati na sebi, tako kot sem jaz," žoge ni umirjal Durant.

In odgovor? "V redu. Tako trdo si delal, nato pa si se vseeno moral pridružiti ekipi z razmerjem zmag in porazov 73:9. V resnici se niti ne počutiš kot pravi prvak, ne moreš spati, ker veš, da si strahopetno odšel proč!"

Durant, ki je z Golden State osvojil dva naslova in pri tem dvakrat postal najkoristnejši igralec finala, na zapisano ni več odgovoril, v debato se je spustil le še z nekaterimi navijači, ki so komentirali objave.

Podobnega mnenja kot Perkins so večinoma tudi privrženci Groma. Durant je namreč v preteklosti ob vrnitvi v Oklahomo City doživel povsem drugačen sprejem kot tokrat Westbrook.

Perkins je naslov kot prvi center ekipe osvojil leta 2008 z Bostonom, v ligi je prebil 14 sezon. Od 2011. do 2015. je bil pri Thunderju soigralec Duranta in Westbrooka. Leta 2012 so skupaj zaigrali v velikem finalu, kjer so izgubili proti Miamiju.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice