Berić z golom in podajo

Foto: EPA
Foto: EPA
Na tekmah 3. predkola Lige prvakov se je znova izkazal tudi slovenski reprezentant Robert Berić.
Oglej si celoten članek

Na tekmi med Rapidom in Ajaxom so na Dunaju v prvem polčasu Nizozemci dvakrat zatresli mrežo gostiteljev, imeli pa so še nekaj lepih priložnosti za povečanje vodstva. Pri nogometaših iz Amsterdama je oba zadetka dosegel kapetan Davy Klaassen. V prvo je zaključil lepo akcijo gostov po kateri je ostal sam na sredini kazenskega prostora, v drugo pa je z glavo poslal žogo v daljši kot domačih vrat.

Domači navijači ob polčasu niso mogli biti zadovoljni, a njihovo razpoloženje se je na začetku drugega dela hitro popravilo. Robert Berić je z desne poslal ostro žogo v peterec, kjer je prvi do nje prišel Florian Kainz in jo spravil v mrežo. Naloga je nato za Dunajčane postala nekoliko težja, saj je zaradi divjega starta z dvema nogama rdeči karton prejel Stefan Schwab, vendar je Rapidu v 76. minuti uspelo izenačiti. Nekdanji član Krškega, trenutno vodilne ekipe slovenskega prvenstva, je žogo sprejel na desetih metrih pred golom in jo v padcu poslal mimo nizozemskega reprezentančnega vratarja Jasperja Cillessena. Obe moštvi sta se trudili za zmago, v zaključku tekme pa je imel lepše priložnosti Ajax.

 

Na sredinih tekmah sta v kvalifikacijah za Ligo prvakov nastopila še dva slovenska branilca. Branko Ilić je z Astano, ta je v prejšnjem predkolu izločila Maribor, iztržil remi brez zadetkov na gostovanju pri finskem prvaku HJK Helsinki, do neodločenega rezultata pa je na gostovanju prišel tudi Ilićev nekdanji klub. Partizan z Gregorjem Balažicem je remiziral z romunsko Steauo. Oba Slovenca sta odigrala vseh 90 minut.

V preostalih tekmah je Salzburg z 2:0 ugnal Malmö, Lech iz Poznana je doma z 1:3 klonil proti Baslu, Celtic, ki ga je v minuli sezoni na zadnji oviri izločil prav slovenski prvak, pa je v Glasgowu slavil z 1:0 proti Qarabağu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.