Šport > Nogomet
115 ogledov

Berić z golom in podajo

Robert Berić EPA
Na tekmah 3. predkola Lige prvakov se je znova izkazal tudi slovenski reprezentant Robert Berić.

Na tekmi med Rapidom in Ajaxom so na Dunaju v prvem polčasu Nizozemci dvakrat zatresli mrežo gostiteljev, imeli pa so še nekaj lepih priložnosti za povečanje vodstva. Pri nogometaših iz Amsterdama je oba zadetka dosegel kapetan Davy Klaassen. V prvo je zaključil lepo akcijo gostov po kateri je ostal sam na sredini kazenskega prostora, v drugo pa je z glavo poslal žogo v daljši kot domačih vrat.

Domači navijači ob polčasu niso mogli biti zadovoljni, a njihovo razpoloženje se je na začetku drugega dela hitro popravilo. Robert Berić je z desne poslal ostro žogo v peterec, kjer je prvi do nje prišel Florian Kainz in jo spravil v mrežo. Naloga je nato za Dunajčane postala nekoliko težja, saj je zaradi divjega starta z dvema nogama rdeči karton prejel Stefan Schwab, vendar je Rapidu v 76. minuti uspelo izenačiti. Nekdanji član Krškega, trenutno vodilne ekipe slovenskega prvenstva, je žogo sprejel na desetih metrih pred golom in jo v padcu poslal mimo nizozemskega reprezentančnega vratarja Jasperja Cillessena. Obe moštvi sta se trudili za zmago, v zaključku tekme pa je imel lepše priložnosti Ajax.

 

Na sredinih tekmah sta v kvalifikacijah za Ligo prvakov nastopila še dva slovenska branilca. Branko Ilić je z Astano, ta je v prejšnjem predkolu izločila Maribor, iztržil remi brez zadetkov na gostovanju pri finskem prvaku HJK Helsinki, do neodločenega rezultata pa je na gostovanju prišel tudi Ilićev nekdanji klub. Partizan z Gregorjem Balažicem je remiziral z romunsko Steauo. Oba Slovenca sta odigrala vseh 90 minut.

V preostalih tekmah je Salzburg z 2:0 ugnal Malmö, Lech iz Poznana je doma z 1:3 klonil proti Baslu, Celtic, ki ga je v minuli sezoni na zadnji oviri izločil prav slovenski prvak, pa je v Glasgowu slavil z 1:0 proti Qarabağu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.