Šport > Nogomet
57 ogledov

Berić boljši od Téveza, Lewa in Coste

Robert Berić EPA
Napadalec Rapida je imel odlično sezono, kar kaže tudi pogled na lestvico igralcev v boju za Zlati čevelj

Robert Berić je v zadnjem kolu avstrijske Bundeslige zabil tri gole Wolfsbergerju in sezono končal pri 27 prvenstvenih golih, na lestvici strelcev ga je ugnal le Salzburgov Jonathan Soriano (31 golov). V razvrstitvi za Zlati čevelj je zadetek v avstrijski Bundesligi vreden 1,5 točke. V najmočnejših evropskih ligah je en gol vreden dve točki, v slabših po eno točko.

Na vrhu razvrstitve za Zlati čevelj je letos končal Cristiano Ronaldo, za Real Madrid je v La Ligi zabil 48 golov in zbral 96 točk. Leo Messi ima pet golov (in torej deset točk) manj, tretji je Sergio Agüero s 26 goli in posledičnimi 52 točkami. Na četrtem mestu že najdemo Soriana s 46,5 točke.

Berić je na izvrstnem desetem mestu z 41,5 točke. Za napadalcem iz Krškega, njegov matični klub se je sicer včeraj prvič v zgodovini prebil v najmočnejšo slovensko ligo, so se znašli tudi takšni asi kot Carlos TévezDiego Costa in Robert Lewandowski. Argentinec je zbral 20 zadetkov (40 točk), brazilski Španec enako, Poljak pa 17 zadetkov (34 točk).

Komentarjev 1
  • titty 20:51 31.maj 2015.

    Bravo!! Čestitke!