Šport
57 ogledov

Berić že pri številki 19

Robert Berić EPA
Slovenski reprezentant Robert Berić je ob zmagi Rapida proti Wolfsbergerju (4:1) prispeval dva zadetka, s pomembnim golom pa se je izkazal tudi napadalec Lierseja Etien Velikonja.

Dunajski Rapid je s suvereno zmago proti Wolfsbergerju ostal na drugem mestu avstrijske prvenstvene razpredelnice s šestimi točkami zaostanka za vodilnimi Salzburžani, slovenski napadalec Robert Berić pa je z zadetkoma v 64. in 86. minuti število doseženih zadetkov v letošnji sezoni zaokrožil na izjemnih devetnajst.

V uvodnem dvoboju belgijske mini lige za obstanek se je izkazal Etien Velikonja, ki je prispeval zadetek in podajo ob gostujoči zmagi Lierseja proti Cercle Bruggeu (3:2).

V Španiji sta se pomerila kluba Jana Oblaka in Reneja Krhina, Atletico Madrid pa je slavil z 2:0 proti Cordobi. Nekdanji vratar Olimpije in Benfice je znova ostal nepremagan, po poškodbi sicer v tej sezoni prvega čuvaja mreže Atletica Miguela Ángela Moye pa še ni prejel zadetka. Cordoba, Krhin je odigral vso tekmo, je vse bolj prikovana na zadnje mesto La Lige.

V nemški Bundesligi Slovenci niso bili uspešni. Kevin Kampl je sicer zaigral v prvi postavi dortmundske Borussije, ki pa je na domači zelenici klonila v derbiju proti Bayernu. Slovenski reprezentant je na igrišču prebil 68 minut, ob njegovi zamenjavi so bavarci že vodili z 1:0, to pa je bil tudi končni izid dvoboja. Z 0:1 je izgubil tudi Köln. Mišo Brečko je v gosteh pri Freiburgu obsedel na klopi, Dominic Maroh pa je odigral celotbo tekmo. Augsburg Tima Matavža danes gosti Schalke.

V Serie A si je nov velik spodrsljaj privoščil Inter. Ta pred domačimi gledalci ni uspel ugnati obubožane Parme, ki je ob remiju 1:1 osvojila točko. Samir Handanović je seveda branil vso tekmo. Celoten dvoboj je odigral tudi mladi branilec Luka Krajnc, njegova Cesena pa je v gosteh pri Veroni prav tako iztržila neodločen izid (3:3). Sassuolo, Dejan Lazarević je tekmo spremljal s klopi, je z 1:0 premagal Chievo za katerega je 90 minut na zelenici prebil Boštjan Cesar, Valter Birsa pa je bil zamenjan po 65. minutah. Siniša Anđelković je prestajal kazen zaradi rdečega kartona, ob njegovi odsotnosti pa je Palermo doma klonil proti Milanu z 1:2. Tudi Josip Iličić je moral zaradi kazni izpustiti dvoboj Fiorentine, ki je z 2:0 odpravila Sampdorio. Jasmin Kurtić je bil na klopi za rezervne igralce.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.