Šport
34 ogledov

S šibrovko nad igralce Fenerja

Fenerbahce, napad
1/5
EPA
Voznika istanbulskega kluba je zadela vsaj ena krogla, pri klubu pa trdijo, da bi lahko avtobus zapeljal tudi v prepad.

Oboroženi neznanci so s šibrovkami napadli Fenerbahčejev klubski avtobus in poškodovali voznika ob povratku ekipe z gostovanja pri Rizesporju. Visoka zmaga (5:1) je hitro utonila v pozabo, potem ko so avtobus napadli zaenkrat še neznani napadalci, je poročala agencija Anadolu. Voznik je potreboval zdravniško pomoč, zdravniki pa so že potrdili, da so na njegovem močno krvavečem obrazu našli kovinske delce.

Fenerbahčejev direktor Hasan Celinkaya je dogodek označil za "sramoto" in dejal, da bi lahko avtobus zapeljal v prepad, če ne bi voznik na mostu pritisnil na zasilno zavoro blizu mesta Trabzon. "Našega voznika so nenadoma ustrelili," je povedal medijem."Uspelo mu je ustaviti avtobus, če pa ga ne bi, bi lahko zapeljali v prepad. To je sramoten incident. Klub je trenutno v šoku. Voznik je v bolnišnici in ne vemo, kakšno je njegovo stanje. Po tem, ko so ga ustrelili, je imel okrvavljen obraz."

Guverner Trabzona Abdulcelil Oz je najprej zatrdil, da je škodo povzročilo kamenje, toda v kasnejši izjavi je preklical trditev in dejal, da je šlo gotovo za strelno orožje. "Zadnje informacije govorijo o tem, da je bil avtobus očitno napaden s strelnim orožjem. Prehitro je, da bi trdili karkoli, toda zdi se, da je oblika krogel takšna, ki se sklada s streli iz puške," je povedal.

Fenerbahčejev podpredsednik Mahmut Uslu je namigoval, da za napadom stojijo pristaši Trabzonsporja, toda tovrstnih dokazov policistom še ni uspelo zbrati. "Želijo nas ubiti. Želeli so ubiti našega voznika in nas. Ne vem, zakaj. Zakaj bi se nam radi maščevali?" se je spraševal Uslu. Med obema kluboma napeta situacija vlada po sezoni 2010/11, ko je Fenerbahče pred Trabzonsporjem naslov osvojil kljub temu, da je bil dokazano vpleten v škandal z nameščanjem tekem.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.