Šport > Nogomet
24 ogledov

Turkov kazen ni izučila

fenerbahce navijačica navijačice fenerbahče Reuters
Turški nogometni podprvak in polfinalist Evropske lige Fenerbahçe je le še korak od tega, da ga Evropska nogometna zveza (Uefa) zaradi prirejanja izidov še drugič v zadnjih treh sezonah vrže iz Lige prvakov.

Uefa je objavila, da je kar pet klubskih delavcev osumljenih sodelovanja pri prirejanju izidov. Iz Uefe, ki imen osumljencev ni razkrila, so sporočili, da bo razplet disciplinskega postopka znan 24. junija, ko bo jasno, ali so osumljenci res sodelovali pri prirejanju izidov.

Eden od najbolj priljubljenih turških klubov Fenerbahçe je bil ob nastopanje v Ligi prvakov že v sezoni 2011/12, ko je bilo kar nekaj vodilnih turških klubov povezanih s krojenjem izidov. Fener je to sezono končal na drugem mestu za Galatasarayem in si s tem pribojeval uvrstitev v tretji krog kvalifikacij za Ligo prvakov.

V preiskavi sta tudi turški Beşiktaş ter romunski prvak Steaua, potem ko je lastnik kluba iz Bukarešte Gigi Becali zaradi prejemanja in dajanja podkupnin končal v zaporu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.