Šport > Nogomet
12 ogledov

Drogba: Jokali ste, zdaj sem pa opica

wesley sneijder didier drogba EPA
Napadalec Galatasaraya Didier Drogba je lahko zgled za to, kako se je treba odzvati na rasistične žaljivke.

Legendarni napadalec Didier Drogba je mirno sprejel žaljivke, ki so mu jih namenili navijači Fenerbahçeja na tekmi prejšnji konec tedna. Nestrpnežem je na profilu Galatasaraya na Facebooku odgovoril s sporočilom, ki glede intelektualne ravni močno presega zgolj odhod z igrišča in posledično priznanje, da so te rasisti vrgli iz tira.

"Zmerjate me z opico, toda jokali ste, ko je Chelsea leta 2008 premagal Fenerbahçe. Zmerjali ste me z opico, a skakali ste pred TV-zasloni, ko sem osvojil Ligo prvakov. Zmerjali ste me z opico, toda razjezili ste se, ko sem postal prvak Turčije z Galatasarayem. Najbolj žalostno od vsega pa je, da ste me zmerjali z opico, ko je moj opičji brat Pierre Webo dosegel dva gola. In sami sebi pravite pravi navijači ... Poglejte komentarje navijačev Galatasaraya in se učite od njih," je zapisal Didi.

Bolje to kot odhod z igrišča

Vsekakor bolje kot priznati, da so te rasisti sprovocirali, je na papirju razložiti, da je "opica" v nekaterih primerih lahko človek, ki navdušuje s svojimi "človeškimi" kvalitetami, ki jih posameznik mora imeti, da vpliva na čustva množice ljudi, je zapisal eden od komentatorjev na profilu. 

Fenerbahçe je derbi dobil z 2:1, dvakrat je zabil Pierre Webo. Kljub temu pa je Galatasaray že prvak Turčije, saj ima pred zadnjim kolom pred največjimi rivali sedem točk naskoka.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.