Šport > Nogomet
24 ogledov

Galatasaray jezen na Schalke: "To je sr**je"

Drogba Kolašinac Galatasaray Schalke 04 Liga prvakov osmina finala prva tekma EPA
Iz turškega Galatasaraya je prišel jezen odziv na pritožbo nemškega Schalkeja 04, ki se je po prvi tekmi osmine finala Lige prvakov v Istanbulu pritožil na domnevno sporno igralno dovoljenje afriškega zvezdnika Didierja Drogbaja.

"Z Drogbajem je vse v redu," je za nemški tabloid Bild dejal član Galatasarayevega upravnega odbora Bulent Tulun. "Schalke želi le izzivati. Kaj je vse to sr**je?" se je še vprašal Tulun, potem ko so iz Schalkeja po začetnih grožnjah res poslal pritožbo na Evropsko nogometno zvezo (Uefa).

Pri nemškem klubu menijo, da novi napadalec turških prvakov Didier Drogba po ekspresnem prihodu iz kitajskega Shanghai Shenhuaja ni imel veljavnega dovoljenja za nastop v Ligi prvakov. Drogba se je Galatasarayu pridružil konec januarja, potem ko je trdil, da je zaradi nespoštovanja pogodbenih obveznosti kitajskega kluba prost igralec. Pri klubu so njegove trditve zanikali.

Njegov prihod v Istanbul se je tako zavlekel, Mednarodna nogometna zveza (Fifa) pa mu je nato izdala začasno dovoljenje za igranje pri turškem klubu, potem ko je začela lastno preiskavo njegove pogodbene povezanosti s Shanghaiem.

Registracija kar štiri dni kasneje

Uefa, ki je morala čakati na potrditev prestopa s strani Fife, Drogbajeve registracije za tekme Lige prvakov ni potrdila vse do 5. februarja, čeprav bi morali biti vsi igralci za izločilne boje najelitnejšega tekmovanja po pravilih registrirani do 1. februarja.

Napetosti so se preselile tudi na istanbulsko letališče, kjer je letalo s člani Schalkejeve odprave po poročanju Der Westena vzletelo s 30-minutno zamudo. Pilot letala Mario Krauss, velik navijač rudarskega kluba in bivši član nadzornega odbora, je za zamudo okrivil turške oblasti.

"Morda so bili navijači Galatasaraya, ki jih je razhudila naša dobra predstava," je pikro pripomnil Krauss. Vsekakor zanimivi povratni obračun bo na Schalke Areni v Gelsenkirchnu na sporedu 12. marca.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.