Šport > Nogomet
32 ogledov

Žreb LP: Drogba proti Mourinhu, Zlatan proti Barceloni

uefa žreb liga prvakov EPA
Na Uefe v Nyonu so danes izžrebali pare četrtfinala lige prvakov. Španska Malaga se bo pomerila z Borussio Dortmund, madridski Real s carigrajskim Galatasarayem, pariški PSG z Barcelono, zadnji par pa je Bayern - Juventus.

Prve tekme četrtfinala bodo na sporedu 2. in 3. aprila, povratne pa 9. in 10. aprila. V prejšnjih sezonah so pred četrtfinalom izžrebali tudi potencialne pare polfinala, tokrat pa to ni bil slučaj, tako da bo žreb polfinala opravljen, ko bodo znane zadnje štiri ekipe v Ligi prvakov.

Pari četrtfinala nogometne lige prvakov:

Málaga - Borussia Dortmund
Real Madrid - Galatasaray
PSG - Barcelona 
Bayern - Juventus

liga prvakov osmina finala valencia psg ibrahimović tagliavento rdeči karton | Avtor: Reuters Reuters
Paris Saint Germain - Barcelona

Ekipi sta se že pomerili v tej fazi tekmovanja, v sezoni 1994/95 so bili uspešnejši Parižani, ki so na Camp Nouu iztržili remi (1:1), na Parku princev pa so zmagali (2:1). Na prvi tekmi v Parizu Francozi ne bodo mogli računati na usluge glavnega aduta Zlatana Ibrahimovića, ki mora odslužiti še tekmo kazni zaradi rdečega kartona na prvi tekmi osmine finala v Valencii. Po preobratu proti Milanu je Barcelona na stavnicah prvi favorit za zmago na Wembleyu.

"Žreb lahko vidimi tako z dobre, kot s slabe strani, vse je odvisno od tega, ali bomo še enkrat prišli na žreb v Nyon. V osmini finala smo doživeli nekaj, kar nas navdaja s skromnostjo. Povratna tekma v Barceloni je za nas pozitivna stvar. PSG ima zelo dobre igralce z veliko talenta. Z njihovimi izkušnjami in znanjem sem prepričan, da bodo v igri vse do konca druge tekme. So zelo tekmovalni in pomerili se bomo z nekaterimi nogometaši, ki jih dobro poznamo," je dejal športni direktor Barcelone Andoni Zubizarreta.

"Pomerili se bomo z najboljšo ekipo, ne le zaradi tega, kar ji je uspelo ta teden, ampak zaradi vsega, kar ji je uspevalo v zadnjih letih. Ne bo lahko, ampak nihče od tistih, ki je bil v bobnu, ni bil lahek nasprotnik. Pariz si zasluži veliko zabavo," je glede žreba povedal športni direktor Parižanov Leonardo, ki je na prireditvi poskrbel za pravo "sceno", ko je javno zaprosil svojo spremljevalko - novinarko Anno Billò za roko.

Varane Khedira Özil Alonso Manchester United Real Madrid Liga prvakov osmina fin | Avtor: EPA EPA
Real Madrid - Galatasaray

Dokaj ugoden žreb za Madrid, ki je imel malce smole z letošnjimi nasprotniki v Ligi prvakov, ki so bili zelo močni. A čete Fatiha Terima nikakor ne gre odpisati, gre za izkušeno ekipo z nekaj izjemnimi posamezniki. S svojim bivšim trenerjem Joséjem Mourinhem se bosta srečala Didier Drogba, ki je bil s Portugalcem v fantastičnih odnosih in Wesley Sneijder, ki je bil Moujev varovanec pri Interju. Tudi Hamit Altintop bo imel najbrž precejšnjo motivacijo. Turki imajo v svojih vrstah najboljšega strelca tekmovanja Buraka Yilmaza, ki si prvo mesto deli s Cristianom Ronaldom (oba 8 golov). V sezoni 2001/02 so Turki v četrtfinalu doma zmagali s 3:2, v Španiji pa izgubili s 3:0, pri čemer je dva gola zabil večni Raúl, ki je še vedno najboljši strelec v zgodovini Lige prvakov z 71 goli.

"Ko si enkrat v četrtfinalu so vse ekipe močne. Toda Real Madrid je nad vsemi. Pričakujem, da bo celotna nogometna skupnost gledala ta obračun z veliko navdušenja. Naredili bomo vse, da bomo uspešni. Ponavadi se govori, da je prednost, če igraš prvo tekmo v gosteh, toda mislim, da na tem nivoju to ne igra nobene vloge," je težaven žreb za Turke pokomentiral podpredsednik Galatasaraya Ali Dürüst.

"V četrtfinalu ni lahkih nasprotnikov. Proti Schalkeju je Galatasaray izredno dobro 'izvlekel' tekmo, ko je bil že v slabem položaju. Prvo tekmo doma moramo iztržiti dober izid. Vemo, kako strastni bodo navijači na povratni tekmi v Carigradu. Wesley Sneijder in Didier Drogba sta zelo okrepila moštvo Turkov. Trenutno smo daleč od uspeha v La Ligi in tako je motivacija za Ligo prvakov še toliko večja," se je na dokaj ugoden žreb za Madrid odzval direktor Los Blancos Emilio Butragueño.

Neuer Koscielny Kralovec Bayern München Arsenal Liga prvakov osmina finala | Avtor: EPA EPA
Bayern - Juventus

Gre za dva tiha favorita letošnjega tekmovanja, ki na stavnicah kotirata takoj za Barcelono in Madridom. Obe moštvi sta na poti proti osvojitvi državnega naslova, v katerem imata lepo prednost. Ekipi se še nista pomerili v izločilnih bojih. Tako Bavarci kot Juve so bili v osmini finala prepričljivi v gosteh. Italijani so vajo proti Celticu ponovili tudi v Torinu, Bayern pa je bil proti Arsenalu doma na robu izpada.

"Juventus je zelo zelo dobra ekipa. Znani so po tem, da igrajo precej fizično in da imajo nekatere izjemne posameznike, kot je na primer Andrea Pirlo. Tekme proti Torinčanom so vedno težke, še posebej zato, ker so izjemno taktično podkovana ekipa," je žreb pokomentiral vezist Bayerna Bastian Schweinsteiger.

"Bayern je eden izmed najmočnejših nasprotnikov, ki smo jih lahko dobili, toda teh tekem se moramo veseliti. Mislim, da je Bayern zelo podoben ekipi Antonia Conteja in zato bo za nas še težje. Ponosen sem, da je Juve spet med najboljšimi osmimi v Evropi, kot edina preostala italijanska ekipa. Uživamo in skušali bomo nadaljevati z enakim zagonom kot do sedaj," pa je dejal direktor Stare dame Pavel Nedvěd.

Isco Malaga Porto Liga prvakov osmina finala | Avtor: EPA EPA
Málaga - Borussia Dortmund

Na prvi pogled najmanj atraktiven četrtfinalni par. Málaga je prvič v tem evropskem tekmovanju in je največje presenečenje letošnje sezone, saj so Andaluzijci v skupini poskrbeli za slovo ruskega Zenita, v osmini finala pa so ugnali neugodni Porto. Borussia letos v Evropi igra povsem drugače kot na domači sceni, kjer je izgubila možnosti za naslov in izpadla iz pokala. V Ligi prvakov so varovanci Jürgena Kloppa še brez poraza in so edini, ki so v dosedanjem tekmovanju premagali Madrid.

"Skrbel nas je močni Porto, ki pa ga je Málaga izločila. Poznam jih še iz mojih dnevov pri Realu. Proti nam so vedno igrali dobro, ko sem bil še v Španiji. Definitivno jih ne smemo podcenjevati," je bil kljub "rudarjem" naklonjenim kroglicam previden vezist Borussie Nuri Şahin.

"Borussia je ekipa, ki je navajena igrati takšne tekme. A če bomo bili tekmovalni, tako kot smo bili do sedaj, potem bomo imeli možnosti za napredovanje. Dortmundu moramo nameniti popolno spoštovanje. So močna ekipa, ki igra lep nogomet. Za napredovanje moramo dati 200 odstotkov. Gledali smo žreb v garderobi po jutranjem treningu in bili smo veseli. Komaj čakamo, da se bo prva tekma začela," je misli po žrebu strnil krilni igralec Andaluzijcev Joaquín.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.