Šport > Nogomet
15 ogledov

Heynckes hoče najprej "ubiti medveda"

bayern martinez heynckes Reuters
Pred sredino povratno tekmo osmine finala Lige prvakov med Bayernom in Arsenalom trener Bavarcev Jupp Heynckes ni želel sprejeti vloge favorita. Heynckes, ki je spregovoril tudi v lovskem žargonu, je prepričan, da bodo Londončani za napredovanje uporabili prav vse trike.

"V Ligi prvakov so vedno spremembe," je pred sredino tekmo na Allianz Areni dejal Jupp Heynckes. "Zdaj so italijanski, zdaj nemški klubi, za katere se zdi, da so v letošnji sezoni v modi. Takšne spremembe poživijo evropski nogomet."

Letošnjo Ligo prvakov so namreč že zapustili vsi angleški klubi, razen seveda Arsenala, potem ko je po Chelseaju in Manchester Cityju prejšnji teden izpadel še Manchester United. Skupaj z rojaki Borussio Dortmund in Schalkejem 04 je Bayern še vedno v igri, po izjemni sezoni pa ima na voljo še vse tri naslove.

"Ne bom delil kože, preden ubijem medveda," je v lovskem žargonu pred mediji dejal Heynckes. "Moja ekipa ne posluša tistih, ki govorijo, da smo najboljša ekipa v Evropi ta trenutek. Kar nekaj vrhunskih ekip je, zato moraš svoj status potrditi na vsaki tekmi. Moramo ostati skromni in tako moramo tudi nadaljevati. Ne smemo dovoliti, da na nas vplivajo zunanji dejavniki, ker moraš to, da te kličejo najboljša ekipa, potrditi tudi mednarodno," je še dodal 67-letni trener, ki se po koncu sezone poslavlja od klopi Bayerna.

Arsenal bo poskusil vse

Tam ga bo za sezono 2013/14 nadomestil Josep Guardiola, toda Heynckes lahko bavarskega velikana, kjer ga bojda čaka nova služba, "zapusti" v velikem slogu, s prvim naslovom v Ligi prvakov po 12 letih.

"Dobro poznam Arsèna Wengerja in do njega gojim veliko spoštovanje, ker je eden najboljših trenerjev v Evropi. Arsenal bo prišel sem in skušal storiti vse, česar se bo spomnil," je nadaljeval Heynckes, ki je evropski naslov leta 1998 osvojil z Real Madridom.

"Na prvi tekmi v Londonu smo imeli res super večer, ampak to je Liga prvakov in Arsenal ni kar neko moštvo. Arsenal že več let igra uspešen nogomet in izkušnje mi pravijo, da moramo biti stoodstotno v tekmi. Moji igralci to vidijo na enak način in ne dvomim, da rezultat 3:1 v njihovih glavah ne igra prav nobene vloge več," je še zaključil Heynckes.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.