Šport > Nogomet
21 ogledov

Mascherano: "V Barceloni kot v Hiši strahov"

Xavi Iniesta Busquets Alba Real Madrid Barcelona pokal Copa del Rey polfinale EPA
Argentinski vsestranski defenzivni nogometaš Javier Mascherano je zadnje tri tedne v Barceloni opisal kot "obisk hiše strahov". Gotovo veste, da je Barcelona v zadnjih tednih izgubila proti AC Milanu in dvakrat proti madridskemu Realu.

"Moramo dati več. Naš vodja je bolan in to je netipična situacija, a moramo si pomagati sami in si povrniti samozavest. Pred tremi tedni se je vse zdelo kot v Disneyworldu, sedaj pa je kot v Hiši strahov. V Madridu so bili pred tremi tedni razočarani, sedaj pa je tam ena sama sreča," je glede trenutne situacije na relaciji Barcelona - Madrid povedal nogometaš Barcelone Javier Mascherano.

"Najboljša rešitev iz te situacije je, da razmišljamo pozitivno. Veliko stvari je, pri katerih se lahko izboljšamo," je dejal Mascherano in se dotaknil tudi bolezni trenerja Tita Vilanove. "Želi biti z nami, a prioriteta je njegovo zdravljenje. Sam sem govoril z njim pred tednom dni. Obdržal je kontakt z vsemi igralci."

"Ne bom navijal za nikogar, ker oba ne moreta izpasti"

Mascherano je nekaj prihranil tudi za dvomljivce, ki zatrjujejo, da je era velike Barcelone končana. "Če kdorkoli dvomi v ta klub, naj si samo pogleda številke zadnjih let. Sedaj je lažje najti probleme. Uspeh igralca lahko zavede, da ti misliti, da si boljši, kot v resnici si. Težke situacije pa te okrepijo."

Za konec je Argentinec nekaj malega povedal tudi o današnji tekmi osmine finala Lige prvakov med Manchester Unitedom in Madridom. Mascherano je v nenavadnem položaju, saj igra za najhujšega konkurenta Los Blancos, velik del kariere pa je preživel pri Liverpoolu, ki je zaprisežen nasprotnik Rdečih vragov. "Gledal bom tekmo, saj bo šlo za spektakularen obračun. Ker ne moreta oba izgubiti, ne bom navijal za nikogar," je odkrito zaključil Javier.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.