Šport > Nogomet
22 ogledov

Barça na "Clásicu" brez Xavija, Messi spregovoril

Xavi Fabregas Arbeloa Iniesta Barcelona Real Madrid pokal polfinale Copa del Rey EPA
Barcelona bo sobotni ligaški derbi proti Real Madridu odigrala brez Xavija Hernándeza, ki bo zaradi poškodbe prepone počival dva tedna, je pred drugim "El Clásicom" v nekaj dneh sporočil katalonski klub. "Močno verjamem v to ekipo," se je pred potjo v Madrid oglasil tudi zadnje dni skriti argentinski zvezdnik Lionel Messi.

Medtem, ko se pri Real Madridu pred sobotnim ligaškim "El Clásicom" poigravajo z mislijo o igranju z rezervno postavo, vprašljiv naj bi bil celo Cristiano Ronaldo, bo ranjena Barcelona po bolečem porazu in izpadu v pokalu proti večnim rivalom tokrat igrala brez Xavija Hernándeza.

Eden najboljših vezistov na svetu si je med torkovo tekmo z večnimi rivali obnovil poškodbo prepone in bo odsoten od 10 do 15 dni. Xavi se je po podobni poškodbi vrnil že za tekmi z AC Milanom v Ligi prvakov in Sevilli v prvenstvu, kjer je bil pvosem neprepoznaven, vezist iz Terrase pa je zdaj vprašljijv tudi za povratno tekmo z Rossoneri, ki bo na Camp Nouu 12. marca.

Barcelona se na Santiago Bernabéu, kjer bo tekma v soboto na sporedu že ob 16. uri, odpravlja z zajetno točkovno zalogo, saj pred kraljevim klubom na lestvici vodi za 16 točk, 12 pa pred prvimi zasledovalci Atléticom Madridom. Po groznem tednu in porazih proti Milanu in Realu Katalonci krvavo potrebujejo dober rezultat za dvig morale.

Roura: "Messi lahko brez gola ostane kolikor dolgo hoče"

"Proti Milanu in Realu nismo bili tako navdahnjeni, kot smo ponavadi, ampak ne smemo biti pesimistični," je na petkovi novinarski konferenci dejal namestnih trenerja Barcelone Jordi Roura. "Ekipa bo stopila skupaj in se borila za vse. Odnos in trud ekipe sta pohvale vredna."

Pomočnik prvega trenerja Tita Vilanove, ki ob njegovi odsotnosti precej neuspešno vodi katalonsko barko, je še dodal, da ekipo "boli" torkov poraz proti Realu pred domačimi navijači, da pa je najboljše zdravilo borba za dober rezultat na Bernabéu.

Roura je prav tako stopil v bran Lionelu Messiju, ki je po dveh podpovprečnih predstavah zaradi bolezni in slabega počutja izpustil sredin trening po porazu na "Clásicu". Argentinec na tekmah z Milanom in Realom niti enkrat ni streljal v okvir vrat.

Le še gol od Di Stefana

"Ko imate v ekipi najboljšega igralca na svetu, ki ne zadane, se seveda opazi. Ampak to je le ena anekdota," je o Messiju, daleč najboljšemu strelcu v španski ligi z 38 goli, povedal Roura. "Imamo popolno in absolutno zaupanje vanj. Brez gola lahko ostane na toliko tekmah, kolikor hoče, ker bo spet zabil."

Kaka Real Madrid Barcelona Liga BBVA Primera prvenstvo liga | Avtor: EPA EPA
Messi je zadel na zadnjih treh tekmah na stadionu Reala, le en zadetek pa ga loči od izenačitve rekorda Alfreda Di Stefana, ki je še vedno najboljši strelec večnih obračunov z 18 goli. Argentinec se je po nekaj dneh anonimnosti dan pred tekmo oglasil prek kitajskega spletnega omrežja Weibo.

"Nismo navajeni na takšne situacije. Močno verjamem, da bo ta ekipa šla naprej," je zapisal Messi.

Kaká: "Sredina zmaga nam je dala veliko samozavesti"

Pričakovanja madridskega tabora pred verjetno zadnjim večnim obračunom sezone je na novinarski konferenci predstavil Kaká. Brazilec bo ob suspendiranem Ángelu Di Maríi in napovedanih rotacijah trenerja Joséja Mourinha tekmo po napovedih španskih medijev začel od prve minute.

"Torkova tekma nam je dala veliko samozavesti. Premagati Barço je vedno dobro za nas. Ekipa je samozavestna," je dejal Kaká. Brazilec v Madridu že dolgo časa igra povsem obrobno vlogo, a se je izkazal na zadnji ligaški tekmi proti Deportivu. Kaká je zatrdil, da želi v belem dresu še pokazati kaj velikega.

"Nikoli se nisem počutil kot igralec, s katerim je konec. To ni bila najbolj 'udobna' situacija zame, ampak vem, da lahko še vedno nekaj dam v nogometu. To bi lahko bila dobra priložnost zame, da dokažem, da mi lahko tudi na pomembnih tekmah uspejo pomembne reči za ekipo. Če bom jutri igral, bo to zame dobra priložnost."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.