Šport > Nogomet
37 ogledov

''Barça je najboljša ekipa na svetu''

barcelona milan liga prvakov villa pedro EPA
Barcelona je na povratni tekmi osmine finala Lige prvakov utišala vse dvomljivce in se z visoko zmago proti AC Milanu (4:0) uvrstila med najboljših osem ekip v Evropi. Varovanci Massimiliana Allegrija so na Camp Nou pripotovali z dvema goloma prednosti, italijanski strateg pa je Barço po tekmi označil za najboljšo ekipo na svetu.

Zgodovinski povratek Barcelone, ki je po treh težkih porazih vstala iz pepela, je Kataloncem zagotovil preboj med najboljših osem ekip v letošnji sezoni Lige prvakov. Varovanci Tita Vilanove, ki se konec marca že vrača na svoje delovno mesto, so na povratni tekmi pred domačimi navijači izničili zaostanek dveh golov in se s skupnim izidom 4:2 zanesljivo uvrstili v četrtfinale.

''Barcelona je najmočnješa ekipa na svetu. Lionel Messi in Andrés Iniesta sta povsem mirno preigravala in Xavi je bil tako oster. Čestitati moram svoji ekipi, ker se fantje niso predali vse do konca, čeprav bi lahko popustili,'' je povedal Massimiliano Allegri in dodal: ''Pet igralcev je letos prvič igralo v Ligi prvakov. Nocojšnja tekma je bila koristna izkušnja.'' Allegrija že v nedeljo čaka obračun Serie A proti Palermu.

Villa: ''Navijači so verjeli v nas''

schumacher pinto barcelona | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter
Nogometaš Barcelone in strelec tretjega zadetka na tekmi, David Villa, po preboju v četrtfinale Lige prvakov ni mogel skriti navdušenja. ''Zelo je pomagalo, da smo hitro zadeli. Vse od konca prve tekme smo verjeli v povratek in uspelo nam je,'' se je veselil Španec. ''Zelo smo zadovoljni s podporo. Navijači niso kritizirali ekipe in vedno so verjeli v nas. Na takšen dan pozabiš na vse slabe stvari,'' je dodal 31-letnik, ki o četrtfinalnem žrebu še ne razmišlja. ''Glavno je, da smo v četrtfinalu, kogarkoli že dobimo,'' je zaključil Villa.

Flamini: ''Niang ni kriv''

m'baye niang iniesta | Avtor: EPA EPA
Vezist AC Milana Mathieu Flamini se je postavil v brani soigralcu M'Bayu Niangu, ki bi lahko z zadetkom povsem spremenil potek tekme na Camp Nouu. Niang je pri zaostanku Milana z 0:1 zastresel prečko domačih, nekaj trenutkov kasneje pa je Messi podvojil vodstvo Kataloncev.

Flamini meni, da 18-letniku ne gre ničesar očitati. ''Ne moremo kriviti Nianga. Če bi zadel, bi bilo verjetno marsikaj drugače, a to je nogomet, kjer dobiš samo eno priložnost. Barcelona je igrala odlično in pokazala vse svoje kvalitete. Morda smo bili na začetku nekoliko živčni, saj smo izgubili preveč žog in nismo igrali tako, kot ponavadi. Nasprotnik je igral zelo hitro in zasluži si vse pohvale. Seveda takšna tekma pusti psihološke posledice, vendar zdaj moramo pozabiti na to in se osredotočiti na Serie A,'' je dodal Flamini.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.