Šport > Nogomet
29 ogledov

Vilanova nazaj že 25. marca

tito vilanova EPA
Iz katalonskega nogometnega velikana Barcelone, ki si je sinoči prek Milana priigral četrtfinale lige prvakov, so tik pred tekmo sporočili, da se trener blaugrane Tito Vilanova vrača na Camp Nou 25. marca. Štiriinštiridesetletni Vilanova, ki v ZDA hodi na kemoterapijo in radioterapijo zaradi raka na grlu, naj bi na klop sedel še ta mesec.

"Vse gre po načrtih in očitno se bo Tito vrnil 25. marca," je za katalonski radio TV3 dejal nekdanji igralec in trener Barçe in član upravnega odbora kluba, Carles Rexach.

jordi roura | Avtor: EPA EPA
Odsotnost Vilanove, ki je imel prvo operacijo novembra 2011, zaradi ponovitve bolezni pa je v New Yorku vse od 22. januarja, se nogometašem Barcelone močno pozna. V zadnjih tednih so doživeli dva huda poraza; najprej proti Milanu v Italiji (0:2), nato pa še v velikem španskem derbiju doma z Real Madridom (1:3), a so se sinoči na povratni tekmi lige prvakov le pobrali, "povozili" Milan kar s 4:0 in si priigrali nadaljevanje.

Vilanova je bojda ves čas v stiku s pomočnikom Jordijem Rouro, ki ta čas vodi katalonski klub, vodilni v španskem prvenstvu primera division, a njegova odsotnost se razumljivo zelo pozna. Vilanova naj bi do konca meseca končal z zdravljenjem in bo Barço lahko spremljal v četrtfinalu Lige prvakov, ki bo na sporedu na začetku aprila. ''Tito je zelo vesel, da bo lahko do četrtfinala že nazaj. Tekma z Milanom je bila zanj zelo čustvena in zadovoljen je, da smo se uspeli obdržati v Ligi prvakov, prav tako pa je zelo dober tudi naš položaj v La Ligi,'' je povedal Roura in dodal: ''Miren in zadovoljen sem. Vedno sem govoril, da prestajamo težko obdobje, in jaz poskušam samo opraviti svoje delo.''

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.