Šport > Nogomet
12 ogledov

Piqué: "Kot podjetje brez direktorja"

liga prvakov milan barcelona boateng muntari EPA
V torek ob 20.45 je na sporedu nov vrhunec evropske nogometne sezone. Na Camp Nouu v Barceloni bo AC Milan na povratni tekmi osmine finala Lige prvakov branil lepo prednost, ki si jo je priigral na domačem San Siru (2:0).

Ekipa AC Milana je ob zadnji prvenstveni zmagi na gostovanju pri Genoi (2:0) zaradi poškodbe izgubila napadalca Giampaola Pazzinija, ki je na zadnjih enajstih tekmah zabil devet golov. Pazzini je Rossonere na stadionu Luigi Ferraris celo povedel v vodstvo, potem ko je bil Mario Balotelli že pripravljen na to, da ga zamenja. Napadalec ganskih korenin zaradi jesenskega igranja za Manchester City seveda prav tako ne bo na voljo Massimilianu Allegriju.

"Škoda je, zares je škoda, da Pazzini ne bo mogel igrati. V Barceloni bomo igrali tudi zanj. Čeprav smo izgubili pomembnega strelca, sem prepričan, da bo tisti, ki ga bo zamenjal, dobro opravil svoje delo," je pred dvobojem, ki se bo začel v torek ob 20.45 povedal podpredsednik milanskega kluba Adriano Galliani.

Tradicija ni na strani Barcelone, saj še nobeni ekipi v zgodovini Lige prvakov ni uspelo napredovati po porazu z dvema goloma razlike, brez doseženega zadetka v gosteh. Bodo pa Katalonci navdih lahko črpali iz preobrata, ki je uspel Deportivu iz La Coruñe leta 2004. Galicijci so takrat na San Siru proti Milanu klonili s 4:1, na povratni tekmi na Riazorju pa so slavili s 4:0 in se uvrstili v polfinale Lige prvakov, kjer jih je nato izločil kasnejši zmagovalec Porto.

Xavi pripravljen, Iniesta in Piqué optimistična

Poškodba Xavija Hernándeza naj bi bila zaceljena, Blaugrana pa upa tudi na nadaljevanje še ene izjemne strelske sezone Lea Messija, ki je na 41 tekmah v letošnji sezoni zabil že 51 golov, od tega pet v Ligi prvakov.

messi iniesta | Avtor: Reuters Reuters
"Bo težko, ne pa nemogoče. Moramo igrati, kot da bi šlo za finale. Takšen mora biti naš odnos od prve minute naprej. Popolnoma sem prepričan, da nam lahko uspe. Položaj ni dober, toda naša mentaliteta mora biti takšna, da bomo zares verjeli v napredovanje," je pred ključno tekmo sezone za Barcelono dejal Andrés Iniesta.

Na klopi katalonskega giganta bo zopet Jordi Roura, saj je Tito Vilanova še vedno na zdravljenju v New Yorku.

"Zelo ga pogrešamo. Situacija je težka, biti brez šefa ni lahko. To je tako, kot da je neko podjetje brez direktorja. A izvlekli se bomo tudi iz tega," se ne predaja niti centralni branilec Gerard Piqué. "Tito nam pomaga iz New Yorka, a najpomembnejša stvar je njegovo zdravje. Nanj ne bomo pritiskali in bomo počakali, da mu bo bolje. Kar se tiče tekme z Milanom ... Napadli bomo od prve minute, tako mi delamo stvari. Upamo na zmago s 3:0," je zaključil Piqué.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.