Šport > Nogomet
20 ogledov

Inter slavil; Palacio prišel, podal in zabil v 92. minuti

Chiellini Giovinco Bonucci Napoli Juventus Serie A Italija liga prvenstvo
1/17
EPA
Scudetto se je po derbiju v Neaplju za malenkost približal Torinu, potem ko je Juventus pri Napoliju zdržal za remi, ki razliko med glavnima kandidatoma za naslov ohranja pri šestih točkah (1:1). Milan je z zanesljivo zmago nad Laziem (3:0) skočil pred Rimljane na prvenstveni lestvici. Inter je po izjemnem preobratu z navdihom Rodriga Palacia v 92. minuti prišel do zmage v Catanii.

Milanski Inter je katastrofalno začel srečanje proti Catanii in v 18. minuti zaostajal že z 2:0. Najprej je v 7. minuti do žoge od neodločnem branilcu Juanu Jesusu v kazenskem prostoru prišel Gonzalo Bergessio in nato s spodkopanim strelom premagal Samirja Handanovića. Tudi v 18. minuti je zatajila obramba, tokrat je nepazljivost pri pokrivanju visokega predložka izkoristil Giovanni Marchese.

Inter je do konca prvega polčasa vzpostavil ravnotežje na zelenici, toda do rezultatskega priključka ni prišel. Ob polčasu pa je Andrea Stramaccioni v igro poslal Rodriga Palacia in Argentinec je takoj močno poživil igro Nerazzurov. Že v 52. minuti je po prodoru poslal predložek pred gol, kjer je Ricardo Alvarez z glavo znižal na 2:1.

V 70. minuti je najprej Catania zapravila priložnost po gneči pred Handanovićem, rezultat vsega skupaj je bil le manjši prepir in posledično rumeni karton našega reprezentančnega vratarja, ki mu ni bil všeč štart enega od domačih napadalcev. V nasprotnem napadu pa je Inter izenačil. Tokrat je Alvaro Pereira pred vrati zaposlil Palacia, slednji pa je z glavo premagal rojaka Andujarja v golu Sicilijancev.

Nato sta lepi priložnosti za goste zapravila Esteban Cambiasso in Palacio, v 92. minuti pa je Inter izkoristil premoč v drugem delu. Krvnik domačih je bil kdo drug kot Palacio, ki je povratno podajo poslal v mrežo z okrog desetih metrov oddaljenosti. Inter je s to zmago pobegnil Catanii in ostal blizu mestom, ki vodijo v Ligo prvakov.

Juve vzdržal nalet na San Paolu

Pred svojimi navijači je Napoli začel silovito in že po nekaj več kot deset sekundah igre je po napaki Giorgia Chiellinija do strela z roba kazenskega prostora prišel Marek Hamšik, a streljal visoko preko gola. Juventus je odgovoril prek Sebastiana Giovinca, ki je v sedmi minuti udaril pod prečko, toda točno v dobro postavljenega Morgana de Sanctisa.

Cavani Buffon Napoli Juventus Serie A Italija liga prvenstvo | Avtor: Reuters Reuters
Že dolgo ne tako polni stadion San Paolo pa je obmolknil v deseti minuti, ko je Juventus povedel. Andrea Pirlo je z leve strani podal idealno žogo v sredino, kjer je neodzivnega Miguela Ángela Britosa preskočil povratnik po poškodbi Giorgio Chiellini in zabil za vodstvo.

Juve bi dve minuti kasneje praktično moral dobiti tudi najstrožjo kazen, ko je Gökhan Inler v kazenskem prostoru odrinil Stephana Lichtsteinerja, toda sodnik Daniele Orsato ni posredoval. Mirko Vučinić se je po pobegu Artura Vidala v 18. minuti znašel povsem sam pred De Sanctisom, ki mu je po oklevanju izvrstno ubranil verjetno že odločilni zadetek. Južnjaki so tako ostali v igri po zaslugi svojega vratarja in napake glavnega sodnika Orsata in to so domači v nadaljevanju znali izkoristiti.

Cavani po čudežu ostal na igrišču

Sinje modri so se prebudili šele v zadnjih desetih minutah, ko je obramba Juventusa najprej v zadnjem trenutku ustavila do tedaj nevidnega Edinsona Cavanija, kar nekaj nevarnih strelov, med njimi Hamšika, pa so nogometaši stare dame uspeli blokirati še pred prihodom do rokavic Gianluigija Buffona.

Nič pa ni mogel Buffon storiti ob praktično prvem pravem strelu v okvir gola, ko je merilne naprave z roba kazenskega prostora v 43. minuti naravnal Inler, Leonardo Bonucci pa je z glavo preusmeril žogo točno v zgornji kot njegovega gola za 1:1 in eksplozijo navdušenja na San Paolu.

Neverjetno neumnost si je v prvi minuti sodnikovega podaljška privoščil Cavani, ki je po kratkem prerivanju (Chiellini ga je nekaj sekund prej med prerivanjem v kazenskem prostoru povlekel za lase) s komolcem v obraz udaril italijanskega branilca, po posredovanju sodnika za golom pa je Urugvajec, kar malce neverjetno, dobil zgolj rumeni karton. Nervozni prvi polčas se je končal šele po petih minutah dodatka, potem ko je sodniška služba le uspela dvigniti strelca Chiellinija.

Džemaili z 2:1 na nogi

Drugi polčas se je začel bolj zaspano kot prvi, spet pa je bil Hamšik tisti, ki je sprožil prvi nevarni strel, projektil z njegove levice pa je v 58. minuti Buffon odbil v kot. Napoli je vse bolj pritiskal in domači so v 66. minuti glasno zahtevali najstrožjo kazen potem, ko je po podaji iz kota Gorana Pandeva v skoku zadržal Andrea Barzagli.

Buffon je bil v 73. minuti pred drugo kapitulacijo, Napoli pa pred sanjskim vodstvom - Hamšik je še enkrat močno udaril z razdalje, Buffon pa je žogo odbil točno na nogo Blerimu Džemailiju, ki je iz neposredne bližine zgrešil okvir gola. Domači so do konca precej jalovo pritiskali za zmagovitim golom, ki pa na razočaranje vročekrvnih južnjakov ni prišel. Razlika na vrhu enajst kol pred koncem ostaja šest točk.

serie a milan lazio boateng | Avtor: EPA EPA
Milan vse boljši, Lazio že ostal zadaj

Rimski Lazio je sezono začel odlično, zdaj pa vse bolj drsi po prvenstveni lestvici. Tokrat so varovanci Vladimirja Petkovića gladko klonili pri prebujenemu AC Milanu na San Siru (3:0). S to zmago je četa Massimiliana Allegrija na tretjem mestu prehitela Rimljane.

Milan je prevladoval skozi celoten prvi polčas, k temu pa je močno pripomogla izključitev Antonia Candreve že v 16. minuti. Lazio je zdržal do končnice prvega polčasa, nato pa je Federica Marchettija premagal Gianpaolo Pazzini, štiri minute pozneje pa še Kevin-Prince Boateng. Razmerje moči se tudi v drugem polčasu ni spremenilo, in Pazzini je v 60. minuti dokončno rešil vprašanje zmagovalca.

Italijanska liga, 27. kolo:

Napoli : Juventus 1:1 (1:1)
Inler (43); Chiellini (10)

AC Milan : Lazio 3:0 (2:0)
Pazzini (40, 60), Boateng (44)
RK: Candreva (16/Lazio)

Torino : Palermo 0:0 (0:0)
Birsa (Torino) ni igral; Kurtić in Iličić (oba Palermo) sta igrala celo tekmo.

Siena : Atalanta 0:2 (0:1)
Bonaventura (3, 68)

Bologna : Cagliari 3:0 (2:0)
Taider (5), Diamanti (18), Pasquato (90)
RK: Pisano (56/Cagliari)
Krhin (Bologna) ni igral.

Fiorentina : Chievo 2:1 (1:1)
Pasqual (5), Larrondo (78); Cofie (38)
Jokić je igral do 70. minute, Cesar (oba Chievo) ni igral.

Catania : Inter Milan 2:3 (2:0)
Bergessio (7), Marchese (18); Alvarez (52), Palacio (70, 93)
Handanović je branil celo tekmo, Belec (oba Inter) ni bil v moštvu.

Sampdoria : Parma 1:0 (0:0)
Icardi (58)

Pescara : Udinese 0:1 (0:1)
Di Natale (8)

AS Roma : Genoa 3:1 (1:1)
Totti (16/11m), Romagnoli (58), Perotta (88); Borriello (42/11m)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.