Šport > Nogomet
10 ogledov

Sveti Samir ubranil remi na derbiju

Atalanta Bergamo AS Roma delavci Serie A Italija liga prvenstvo sneg
1/30
EPA
Derbi visoke napetosti med Interjem in AC Milanom je z izjemno predstavo zaznamoval slovenski reprezentančni vratar Samir Handanović, ki je praktično lastnoročno ustavil Maria Balotellija in črno-modrim prinesel remi (1:1). Po vodilnem golu Stephana El Shaarawyja v prvem polčasu je za točko Interja v drugem delu zadel Ezequiel Schelotto.

Po silovitem pritisku po celotni zelenici s strani obeh ekip se je prva večja priložnost ponudila AC Milanu, ko je v šesti minuti do strela z roba kazenskega prostora prišel Mattia De Sciglio, ki je meril na bližnjo vratnico Samirja Handanovića, a za nekaj centimetrov zgrešil cilj, čeprav je bil slovenski reprezentant na žogi.

Inter je v nadaljevanju rahlo prevzel pobudo in do prve resnejše priložnosti prišel v enajsti minuti, ko je Rodriga Palacia v kazenskem prostoru v zadnjem trenutku ustavil Philippe Mexès. Državnemu sovražniku številka Mariu Balotelliju je v 15. minuti povsem samemu pred Handanovićem zdrsnilo, potem ko ga je s strani našel De Sciglio, kar je izzvalo veliko navdušenje s črno-modro obarvanega dela tribun.

Palacio je nato še drugič ušel obrambi rdeče-črnih, toda s težkega položaja na levem boku streljal bližje avtu kot golu. Prvi udarec je vseeno pripadel Milanu - po izgubljeni žogi Antonia Cassana je Stephan El Shaarawy po globinski žogi prišel pred Handanovića in ga z izvrstnim strelom z zunanjim delom nogometnega čevlja premagal.

Inter "živ" po zaslugi Handanovića

Handanović je s fantastično obrambo v 27. minuti preprečil zadetek Balotelliju, ko je "Super Mario" najvišje skakal po podaji iz kota, "Sarma" pa ga je ustavil z akrobatskim posredovanjem, po katerem se je žoga na golovi črti odbila v njegov objem. Balotelli je po podaji s strani že v naslednjem napadu spet imel priložnost za tako željeni zadetek proti nekdanji ekipi, a ga je spet ustavil dobro postavljeni Ljubljančan, Balotelli pa je v jezi napadel njegovo vratnico.

Balotelli je z ogromne razdalje v 40. minuti spet preizkusil Handanovića, a je nekdanji slovenski kapetan njegov prosti strel znova izvrstno ustavil. Milan je bolje začel tudi drugi polčas, ko je po prostem strelu Riccarda Montoliva z glavo takoj zapretil Kevin-Prince Boateng. Stadion San Siro je takrat zajela gosta dimna zavesa v režiji navijačev Interja.

Schelotto Inter AC Milan Serie A Italija liga prvenstvo | Avtor: EPA EPA
Skozi dim se je Inter tudi prebudil in tokrat je bil Christian Abbiati tisti, ki je z izjemnim posredovanjem rešil gol svoje ekipe, ko je v 53. minuti po podaji s strani z neposredne bližine streljal Fredy Guarín, Abbiati pa je žogo poslal mimo svoje vratnice, kjer jo je še ujel Cassano, a z nemogočega položaja zadel le okvir gola.

Rezervist Schelotto instantni junak

Handanović je na pomoč Interju spet priletel v 65. minuti, ko je še pravi čas zaprl Balotellija, na katerega je po podaji Antonia Nocerina pozabila obramba Interja, Handanovića pa je italijanski napadalec tudi rahlo (toda nenamerno) brcnil v glavo. Inter je bil za boljši drugi polčas nagrajen v 71. minuti, ko je po le dveh minutah na igrišču izenačil Ezequiel Schelotto.

Argentinec, ki je pred tem zamenjal rojaka Estebana Cambiassa, je na svojem prvem derbiju po zimskem prihodu v Milano premagal Abbiatija z izvrstnim strelom z glavo, v sredini pa ga je z idealno podajo našel Juto Nagatomo. Handanović je točko Interja še enkrat ubranil v 89. minuti, ko je dobro posredoval po močnem strelu M'Baya Nianga.

Inter je bil centimetre oddaljen celo od zmagovitega gola, saj bi Cassano v prvi minuti štiriminutnega sodnikovega podaljška v kazenskem prostoru kmalu še drugič našel Schelotta, ki mu je žogo z glave izbil Abbiati. Tekma se je končala brez večje priložnosti, razjarjeni trener Milana Massimiliano Allegri pa je iz neznanega razloga tekmo zapustil z izključitvijo.

Juve pred derbijem pobegnil na srečnih sedem

Juventus proti Sieni, nekdanji ekipi trenerja Antonia Conteja, ni ničesar prepuščal naključju in precej zanesljivo odpravil Toskance, ki so v zadnjih tednih med drugim šokirali tudi Inter. Stara dama je dominirala skozi celotno tekmo in na odmor odšla s prednostjo enega gola, ki ga je prispeval švicarski branilec Stephan Lichtsteiner.

Po zadetku Sebastiana Giovinca so se gostje sicer prebudili in dvakrat zatresli okvir gola Gianluigija Buffona, vse dvome o zmagovalcu pa je minuto pred koncem rednega dela končal Paul PogbaDomači navijači so lahko po dolgem času pozdravili povratnika po poškodbi Giorgia Chiellinija.

Barzagli Emeghara Juventus Siena Serie A Italija liga prvenstvo | Avtor: EPA EPA
Na neverjetni tekmi na Sardiniji je Cagliari v peti minuti sodnikovega podaljška premagal Torino (4:3), potem ko je ekipa Valterja Birse, ki je v igro prišel v drugem polčasu, že igrala z devetimi igralci. Eden izmed omenjenih, Abou Diop, je na zelenici zdržal le eno minuto!

Norišnica na Sardiniji

Diop je prišel na igrišče v 88. minuti in praktično takoj dobil rdeči karton po udarcu s komolcem. Pri Torinu je igro predčasno zapustil tudi Angelo Ogbonna, potem ko je storil prekršek za enajstmetrovko, s katero je Cagliari zabil tretji gol na tekmi.

Cagliari je tekmo na spornem stadionu Is Arenas spet igral pred praznimi tribunami, predsednik kluba Massimo Cellino pa je bil pred kratkim tudi aretiran zaradi poneverbe dokumentov. Marco Sau je s prvo od treh enajstmetrovk na tekmi zadel za vodstvo domačinov, Alessio Cerci in Alen Stevanović pa sta deset minut po začetku drugega polčasa popeljala "Toro" v prvo vodstvo.

Daniele Conti je v 75. minuti izenačil, Mauricio Pinilla pa je Cagliari v vodstvo znova popeljal tri minute pred koncem rednega dela, potem ko ga je za rdeči karton zrušil Ogbonna. Rolando Bianchi je izenačil v drugi minuti sodnikovega podaljška, a zadnje dejanje je pripadlo domačim, ko je Conti s pomočjo odboja zadel z zadnjim strelom na tekmi.

AS Roma je v snežnem metežu premagala Atalanto (3:2), zmagoviti gol pa je dvajset minut pred koncem tekme prispeval Vasilis Torosidis. Za domače je dva gola zabil posojeni "interist" Marko Livaja, za sinove volkulje pa Marquinho in s prostega strela še Miralem Pjanić.

Italijanska liga, 26. kolo:

Palermo : Genoa 0:0
RK: Aronica (76/Palermo)
Kurtić
je odigral celo tekmo, Iličić (oba Palermo) je igral do 88. minute.

Sampdoria : Chievo 2:0 (1:0)
Poli (33), Eder (83) 
Jokić je odigral celo tekmo, Cesar (oba Chievo) je bil na klopi.

Atalanta : AS Roma 2:3 (2:2)
Livaja (8, 44); Marquinho (12), Pjanić (34), Torosidis (71)

Cagliari : Torino 4:3 (1:0)
Sau (37/11-m), Conti (75, 90), Pinilla (87/11-m); Cerci (47), Stevanović (54), Bianchi (90/11-m)
RK: Ogbonna (85), Diop (88/oba Torino)
Birsa (Torino) je igral od 68. minute.

Juventus : Siena 3:0 (1:0)
Lichtsteiner (30), Giovinco (73), Pogba (89)

Parma : Catania 1:2 (0:2)
Amauri (87); Lodi (5), Keko (44) 
RK: Legrottaglie (87/Catania)

Inter Milan : AC Milan 1:1 (0:1)
Schelotto (71); El Shaarawy (21)
Handanović je odigral celo tekmo, Belec (oba Inter) je bil na klopi.

Ponedeljek ob 19.00:
Udinese - Napoli

Ob 21.00:
Lazio - Pescara

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.