Šport > Nogomet
7 ogledov

Siena po Interju doma razbila še Lazio

(AS Roma - Juventus)
1/33
EPA
V derbiju 25. kola Serie A je Roma doma premagala Juventus (1:0). Chievo je doma remiziral s Palermom (1:1). Valter Birsa je v 87. minuti zadel za zmago Torina (2:1), Napoli pa ni izkoristil spodrsljaja aktualnih prvakov in je remiziral s Sampdorio (0:0). Inter je v Firencah doživel pravo malo katastrofo (4:1). Zadnja Siena presenetila Lazio (3:0).

Na gostovanju v Firencah je milanski Inter klonil s 4:1 proti domači Fiorentini, Nerazzuri pa so jo na stadionu Artemio Franchi še dobro odnesli. V prvem polčasu je bila gostujoča obramba povsem razglašena, to pa je že v 13. minuti po akciji Manuela Pasquala in Stevana Jovetića izkoristil Adem Ljajić, ki je z glavo zabil iz neposredene bližine.

Dvajset minut kasneje je moral Samir Handanović že drugič po žogo v svojo mrežo. Tokrat je Inter izgubil posest blizu svojega gola, nato pa je Alberto Aquilani odložil žogo Jovetiću, ki je s prekrasnim zadetkom povišal prednost Viole. Domači so v prvem polčasu zapravili še nekaj priložnosti.

V drugem polčasu sta Ljajić in Jovetić zadela še vsak po enkrat, Črnogorcu je spet podal Aquilani, Srbu pa Borja Valero. Handanović je nekajkrat dobro posredoval in rešil goste še višjega poraza. Ob zaključku tekme so domači navijači vzklikali: "Žoga je tista rumena stvar", saj so bili gostje povsem nebogljeni. V 87. minuti je Antonio Cassano z lepim golom z razdalje zgolj ublažil boleč poraz Interja proti toskanskim rivalom.

Juve ponudil priložnost

AS Roma je na Olimpicu gostila vodilni Juventus in si po zaslugi zadetka Francesca Tottija priigrala tri nove točke (1:0). Rimljani so bolje začeli in že v 11. minut je Miralem Pjanić lepo našel Pabla Osvalda, le ta pa je potem, ko je že premagal Gianluigija Buffona, zastresel le stransko mrežo.

Dve minuti kasneje so nogometaši stare dame zahtevali enajstmetrovko, ko je v kazenskem prostoru žoga v roko zadela Daniela De Rossija. Sodnik se za pozive gostov ni zmenil. Za črno-bele bi lahko izenačil Andrea Pirlo, njegov poskus s prostega strela pa je z dlanjo zaustavil Maarten Stekelenburg.

Na začetku drugega polčasa pa je vajeti prevzel Francesco Totti, katerega dva zaporedna poskusa je Buffon ubranil, nato pa je nemočno obstal v 58. minuti, ko ga je s strelom v zgornji kot napadalec Rome vendarle premagal. Italijan je zadel po prostem strelu Pjanića, potem ko je bosanski reprezentant nastreljal živi zid aktualnih italijanskih prvakov. Priložnost za povišanje vodstva je v 65. minuti zapravil De Rossi, medtem ko varovanci Anotnia Conteja niso našli poti v mrežo.

(Napoli : Sampdoria) | Avtor: EPA EPA
Napoli zamudil priložnost

Napoli je imel na tekmi proti Sampdorii priložnost, da zniža zaostanek za vodilnim Juventusom. Varovanci Walterja Mazzarija so svojo namero pokazali že v uvodnih minutah, ko sta si priložnosti priigrala Lorenzo Insigne in Marek Hamšik. V 13. minuti je gostujoči obrambi pobegnil Edinson Cavani, ki pa je meril mimo vrat. Slabih deset minut kasneje bi lahko Sampdorio v vodstvo popeljal Andrea Poli, ki je bil prav tako nenatančen, trmasta obramba Napolija pa je zaustavila še poskus Maura Icardija.

V zaključku prvega polčasa je domačega vratarja Morgana De Sanctisa prezkusil še Gianluca SansoneV 55. minuti je ponovno zagrozil Icardi, ki pa so ga branilci uspeli ukrotiti. Napoli je odgovoril prek Pabla Armera in Huga Campagnera, a zaman. Domači so do konca tekme vztrajno pritiskali, zadnjo priložnost pred sodniškim žvižgom pa je zastreljal Cavani.

Birsa odločil tekmo v Torinu

Valter Birsa je postal veliki heroj tekme med Torinom in Atalanto, potem ko je slovenski nogometaš zabil odločilni gol v 87. minuti.

Za Torino sta v uvodnih minutah poskušala Paulo Barreto in Alessio Cerci, ki jima je zmanjkala samo še pika na i. Domači obrambi je največ težav povzročal prav Cerci, čigar vztrajnost se je obrestovala v 42. minuti, ko je zabil za vodstvo Torina. V 50. minuti bi lahko prednost povišal Rolando Bianchi, pet minut kasneje pa še Angelo Ogbonna, a rezultat je ostal nespremenjen.

Žarek upanja za Atalanto je posijal v 75. minuti. Sodnik je dosodil enajstmetrovko, ki jo je v gol pretvoril Denis. Tri minute kasneje je bil z glavo nenatačen Kamil Glik, končnih 2:1 pa je v 87. minuti postavil Birsa.

Jokić in Cesar do točke

Chievo, kjer igrata Bojan Jokić in Boštjan Cesar, je doma remiziral s Palermom (1:1), ekipo Jasmina Kurtića. Bolje so začeli gostje, ko je že v peti minuti tekme zadel Mauro Formica. Domači so uspeli izenačiti v deseti minuti drugega polčasa, potem ko je v kazenskem prostoru padel Cyril Théréau. Francoz je sam stopil na belo točko in Chievu priigral izenačenje. Priložnost Palerma, da vseeno osvoji tri točke, je zapravil Diego Fabbrini.

Na zadnji tekmi kola je zadnjeuvrščena Siena nedolgo po zmagi nad Interjem na domačem stadionu Artemio Franchi visoko premagala še četrti Lazio. Simultanko je z dvema goloma odigral Innocent Emeghara, medtem ko so bili Rimljani povsem neprepoznavni. Belo-črni so se z zmago z dna povzpeli na 18. mesto na lestvici, zadnji pa je zdaj "slovenski" Palermo.

Italijanska liga, 25. kolo:

Fiorentina : Inter 4:1 (2:0)
Ljajić (13, 65), Jovetić (33, 55); Cassano (87)
Samir Handanović je branil celo tekmo.

Catania : Bologna 1:0 (1:0)
Almiron (42)

Genoa : Udinese 1:0 (1:0)
Kucka (33)

Napoli : Sampdoria 0:0

Pescara : Cagliari 0:2 (0:0)
Sau (53, 61)

Torino : Atalanta 2:1 (1:0)
Cerci (42), Birsa (87); Denis (75/11m)
Valter Birsa (Torino) je v igro vstopil v 61. minuti.

Chievo : Palermo 1:1 (0:1)
Théréau (55/11m); Formica (5)
Bojan Jokić (Chievo) je igral celo tekmo. Boštjan Cesar (Chievo) ni dobil priložnosti. Jasmin Kurtić (Palermo) je igral celo tekmo.

AS Roma : Juventus 1:0 (0:0)
Totti (58)

AC Milan : Parma 2:1 (1:0)
Paletta (39/a.g.), Balotelli (78); Sansone (90)

Siena : Lazio 3:0 (2:0)
Emeghara (6, 61), Rosina (23)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.