Šport > Nogomet
17 ogledov

Inter do točke na Olimpicu, Pazzini zabil dva Bologni

Pogba Vučinić Juventus Udinese Serie A Italija liga prvenstvo
1/26
EPA
Na zadnji tekmi kola remi Rome in Interja v Rimu (1:1). Milan je z dvema goloma Giampaola Pazzinija premagal Bologno (2:1), Chievo je doma remiziral s Parmo (1:1). Napoli je po remiju proti Fiorentini spet malce bolj oddaljen od vodilnega Juventusa. Stara dama je s tremi točkami proti Udineseju spet malce pobegnila na vrhu lestvice (4:0), Lazio je na prvi sobotni tekmi namreč remiziral pri Palermu (2:2).

Zadnja tekma 21. kola Serie A je bila odigrana V Rimu, kjer je gostoval Inter z našim Samirjem Handanovićem v vratih. Bolje so začeli "sinovi volkulje", ki so svojo premoč na domačem Olimpicu kronali v 22. minuti, ko je Andrea Ranocchia podrl Američana Michaela Bradleya v kazenskem prostoru, za domače vodstvo pa je iz enajstmetrovke nato zadel Francesco Totti. Nato so oživeli tudi Nerrazzuri in slabih petnajst minut kasneje je mladi Hrvat Marko Livaja zadel okvir gola. Ob koncu prvega polčasa pa so Milančani le izenačili, ko je podajo Alejandra Gargana izkoristil Rodrigo Palacio.

V drugem polčasu je prevladovala Roma, Toda Osvaldo in Ivan Piris nista bila natančna, v 83. minuti pa je slovenski reprezentančni vratar ubranil strel letos razpoloženega mladega domačega napadalca Erika Lamele. Tekma se je končala z delitvijo točk, s katero najbrž niso bili preveč zadovoljni ne eni, ne drugi.

Pazzini pokazal mojstrstvo

AC Milan je po dokaj zaspanem prvem polčasu v nadaljevanju prišel do treh točk proti Bologni našega Reneja Krhina, ki tokrat ni zaigral. Za domače je dvakrat zadel Giampaolo Pazzini, drugi zadetek je bil prava mala mojstrovina. Pazzini si je zaustavil težko žogo, jo z drugim dotikom poslal prek gostujočega branilca, s tretjim pa jo z volejem poslal v mrežo. Kmalu zatem je Philipp Mexes sicer dosegel avtogol in gostom dal še nekaj upanja za vsaj točko, toda "rossoneri" so vzdržali in se veselili pomembnih treh točk.

Chievo, za katerega je Bojan Jokić odigral celo tekmo, Boštjana Cesarja pa ni bilo v postavi, je doma iztržil remi proti Parmi (1:1). Domači so v prvem polčasu povedli, a je moštvo iz "luksuzne province" poravnalo izid še pred odmorom. Genoa, brez Luke Kranjca v ekipi, je klonila doma proti Catanii in vse bolj kaže na to, da se bosta obe ekipi iz Genove borili za obstanek v Serie A. Tudi Sampdoria je danes izgubila pomemben obračun, v Toskani jih je premagala Siena, ki je tako ujela priključek z drugimi ekipami z dna lestvice. Poraz proti Siciljancem je bil usoden za trenerja Genoe Luigija Delnerija, ki je po obračunu "dobil nogo".

Malce dlje od Juventusa je po remiju proti Fiorentini tudi Napoli. Po vodstvu "viole", za katero je Roncaglia zadel s svoje polovice, je za južnjake izenačil kdo drug kot Edinson Cavani. Neapeljčani sedaj za "staro damo" zaostajajo za pet točk, tako kot Lazio.

Juve povečal prednost

Lazio ni izkoristil priložnosti, da bi se pred večerno tekmo Juventusa na vrhu Serie A izenačil z branilci naslova. Sinje modrim je pri Palermu točko prinesel šele gol Hernanesa z najstrožje kazni, potem ko so se Sicilijanci vrnili po golu zaostanka in v drugem polčasu tudi povedli.

Pogba Juventus Udinese Serie A Italija liga prvenstvo | Avtor: EPA EPA
Igrala sta oba slovenska reprezentanta, Josip Iličić je pred odhodom iz igre v 79. minuti lepo kombiniral s Fabriziem Miccolijem, kar je pripeljalo do vodilnega gola Paula Dybale, medtem ko je Jasmin Kurtić odigral vseh 90 minut.

Lazio je v prvem polčasu povedel z golom Sergia Floccarija - krvnik Maribora je zadel z glavo -, in varovanci bosanskega trenerja Vladmirja Petkovića so v deseti minuti povedli, v drugem polčasu pa bi morali voditi že z 2:0, a so sodniki napačno razveljavili gol Miroslavu Kloseju.

Dve "perli" Pogbaja

Sicilijanci so jim nato zabili dva gola v minuti - Egidio Arévalo Ríos se je prikradel iz ozadja in iz bližine v mrežo poslal predložek Andree Dossene v 70. minuti, nato pa je Dybala že v naslednjem napadu izkoristil podajo Miccolija v kazenskem prostoru in zadel za preobrat.

Toda Lazio se je vrnil in šest minut pred koncem je neustavljivega Floccarija v svojem 16-metrskem prostoru zrušil Ezequiel Muñoz, najstrožjo kazen pa je brezhibno izvedel Hernanes. Z zmago na nedeljski opoldanski tekmi proti Fiorentini bi Lazio lahko spet prehitel Napoli.

Juventus se je na sobotni večerni tekmi vrnil na zmagovita pota po dveh spodrsljajih, po katerih so se mu zasledovalci že močno približali. Antoniu Conteju je zmago na domači tekmi proti Udineseju z dvema lepima zadetkoma od daleč prinesel mladi Paul Pogba.

Juve zapravljal nemogoče

Problematični Francoz, ki po stasu in (slabem) glasu spominja na Maria Balotellija (primerjave sicer vztrajno zavrača), je zabil po en gol v vsakem polčasu, med strelce pa sta se v zaključku tekme vpisala še Mirko Vučinić in Alessandro Matri.

Pogba je najprej s 30 metrov zabil neverjeten gol in v 41. minuti le povedel Juventus v vodstvo, potem ko je skupaj s soigralci že prej zapravil celo kopico lepih priložnosti. Emanuele Giaccherini, Arturo Vidal in Leonardo Bonucci so bili skupaj z njim glavni krivci, da kljub prevladi, med katero Udinese praktično ni zapustil svoje polovice, vodstvo ni bilo še višje.

19-letni Pogba je v 66. minuti z novim lepim udarcem od daleč pomiril zbrane navijače na Juventusovem stadionu. Vučinić je s hrbtom proti golu čez šest minut poslal precej nenevaren strel točno v vratarja gostov Danieleja Padellija, žoga pa je po njegovem nerodnem posredovanju končala v mreži. Matri je po hitrem protinapadu in podaji kolega iz napada Vučinića v 80. minuti mirno zaključil za končnih 4:0.

Italijanska liga, 21. kolo:

Palermo : Lazio 2:2 (0:1)
Arévalo Ríos (70), Dybala (72); Floccari (10), Hernanes (84/11-m) 
Kurtić je odigral celo tekmo, Iličić (oba Palermo) je igral do 79. minute.

Juventus : Udinese 4:0 (1:0)
Pogba (41, 66), Vučinić (72), Matri (80)

Fiorentina : Napoli 1:1 (1:1)
Roncaglia (33); Cavani (42)

AC Milan : Bologna 2:1 (0:0)
Pazzini (65, 82); Mexes (84/ag)
Krhin (Bologna) ni igral.

Atalanta : Cagliari 1:1 (0:1)
Stendardo (57); Canini (2/ag) 
RK: Giorgi (79/Atalanta)

Chievo : Parma 1:1 (1:1)
Paloschi (11); Belfodil (40) 
Jokić je igral vso tekmo, Cesarja (oba Chievo) pa ni bilo v postavi.

Genoa : Catania 0:2 (0:1)
Bergessio (4), Barrientos (86)
Kranjc (Genoa) ni bil v postavi.

Pescara : Torino 0:2 (0:2)
Santana (4), Cerci (41)
RK: Weiss (82/Pescara)
Birsa (Torino) je igral od 83. minute.

Siena : Sampdoria 1:0 (0:0)
Bogdani (71)

AS Roma : Inter Milan 1:1 (1:1)
Totti (22/11m); Palacio (45)


Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.