Šport > Nogomet
13 ogledov

Derbi Sarme in Birse brez zmagovalca

serie a juventus genoa
1/35
EPA
V 22. kolu italijanske serie A je Josip Iličić z golom v 30. minuti Palermu pomagal do točke proti Cagliariju (1:1). AC Milan je v gosteh ugnal Atalanto (1:0), Napoli pa Parmo (2:1). Sampdoria je s petardo raztreščila Pescaro (6:0). Slovenski derbi Samirja Handanovića (Inter) in Valterja Birse (Torino) se je končal brez zmagovalca (2:2). Že v soboto je spodrsnilo Juventusu, ki je remiziral z Genoo (1:1).

Palermo naših Josipa Iličića in Jasmina Kurtića je v končnici tekme v Cagliariju izpustil veliko priložnost za nove tri točke. Iličić je v 30. minuti povedel Siciljance v vodstvo z močnim strelom po prodoru Andree Dossene, Kranjčan je zabil petič v letošnjem prvenstvu. Zmaga bi otočanom pomenila veliko v boju za obstanek, zato je izenačujoči zadetek Sardincev povsem ob koncu tekme zelo bolel. Sploh zato, ker je Thiago Ribeiro izenačil po napačno dosojenem stranskem avtu za domačo ekipo. Zaradi protestiranja sta bila izključena gostujoči kapetan Fabrizio Miccoli in trener Gian Piero Gasperini. "Jojo" je igral do 71. minute, Kurtić pa je bil na igrišču skozi celoten obračun.

Napoli je izkoristil spodrsljaj Juventusa in Lazia in se je z zmago približal vodilnim Bianconerom na le tri točke. Neapeljčani so prvi v tej sezoni zmagali v Parmi, moštvo iz luksuzne province je pokopal Edinson Cavani s svojim 18. prvenstvenim golom v 85. minuti. Milan je zmagal na gostovanju v bližnjem Bergamu, za Atalanto je bil usoden zadetek "Il Faraoneja" Stephana El Shaarawyja v 29. minuti.

Sarma v zadnji minuti zadržal Torino

Milanski Inter je moral za točko proti Torinu pošteno garati in kljub začetnemu vodstvu napadati iz ozadja. Črno-modri z remijem ostajajo na četrtem mestu italijanske serie A, medtem ko je Torino ostal na dvanajstem. San Siro je oživel v 5. minuti, ko je s prostega strela prvi mrežo zatresel Cristian Chivu. Za goste je v 23. minuti izenačil Riccardo Meggiorini, ki je ukradel žogo Fredyju Guarinu in utišal domače navijače. Meggiorini je v sedmi minuti drugega polčasa zabil še drugič, s podajo pa se je izkazal Alessio Cerci. Inter se je rešil petnajst minut kasneje, glavni akter pa je bil Esteban Cambiasso. Gostje bi se lahko v enem izmed zadnjih napadov na tekmi dokopali do zmagovitega zadetka, ki ga je z dobrim posredovanjem preprečil slovenski reprezentant Samir Handanović.

Roma rešila kožo v Bologni

Na tekmi Bologne in Rome so gledalci videli kar šest zadetkov, obračun pa se je končal brez zmagovalca. V začetnih minutah srečanja so v posesti žoge prevladovali domači, vendar so se že po devetih minutah znašli v zaostanku. Francesco Totti je lepo podal do Alessandra Florenzija, 21-letnik pa je natančno meril v zgornji desni kot. Zahvaljujoč nekdanjemu napadalcu Milana Albertu Gilardinu je vodstvo Rome trajalo le osem minut, gol prednost pa je ponovno priigral Osvaldo, ki je z glavo zadel po podaji Miralema Pjanica.

V 26. minuti je Bologna še drugič izenačila, strelec pa Manolo Gabbiadini. Slednjega je v drugem polčasu zamenjal Cristian Pasquato, ki je v 54. minuti domače prvič na tekmi popeljal v vodstvu. Roma si je pred zadnjim sodniškim žvižgom uspela priigrati točko po zaslugi Panagiotisa Tachtsidisa, ki je v 74. minuti postavil končnih 3:3.

Chievo ostaja trn v peti Lazia na Olimpicu

Tako Boštjan Cesar kot Bojan Jokić sta odigrala celotno tekmo na Olimpicu, kjer je Chievo presenetil Lazio. Edini gol na tekmi je dosegel Alberto Paloschi, ki je v 61. minuti v mrežo pospravil odbitek po strelu Jokića, ki ga je ustavila prečka.

Rimljani so pred povratno tekmo pokalnega polfinala proti Juventusu, ki bo v sredo, malce premešali postavo na sredini igrišča (na klopi sta bila standardna vezista Hernanes in kapetan Stefano Mauri) in to se jim je maščevalo. V njihovi igri ni bilo običajnega elana, gostujoča obramba je dobro zaprla vse dostope do svojega gola.

Chievo se je z zmago utrdil na sredini prvenstvene razpredelnice, Lazio pa je zamudil izjemno priložnost, da bi se približal vodilnemu Juventusu. Moštvo iz mesta Romea in Julije se očitno v Rimu odlično počuti, saj je na zadnjih enajstih gostovanjih pri Laziu izgubilo le enkrat.

Tokrat protestiral Juve

Juventus je na svoji areni iztržil le remi proti Genoi. Domači so povedli v 54. minuti, ko je po predložku Stephana Lichtsteinerja zabil Fabio Quagliarella. V 60. minuti je na igrišče stopil Marco Borriello, ki je že osem minut kasneje z glavo, po predložku Juraja Kučke, izenačil izid.

Povsem ob izteku srečanja je branilec Genoe Andreas Granqvist v kazenskem prostoru igral z roko, toda glavni sodnik se ni oglasil in zato so po koncu tekme Bianconeri glasno protestirali pri delivcih pravice.

Serie A, 22. kolo:

Lazio : Chievo 0:1 (0:0)
Paloschi (61)
Bojan Jokić in Boštjan Cesar (oba Chievo) sta odigrala celo tekmo.

Juventus : Genoa 1:1 (0:0)
Quagliarella (54); Borriello (68)

Bologna : Roma 3:3 (2:2)
Gilardino (17), Gabbiadini (26), Pasquato (54); Florenzi (9), Osvaldo (18), Tachtsidis (74)
Rene Krhin (Bologna) je vstopil v igro v 65. minuti.

Catania : Fiorentina 2:1 (0:1)
Legrottaglie (50), Castro (88); Migliaccio (22)

Atalanta : Milan 0:1 (0:1)
Shaarawy (29)

Parma : Napoli 1:2 (0:1)
Sansone (74); Hamsik (20), Cavani (85)

Cagliari : Palermo 1:1 (0:1)
Ribeiro (90); Iličić (30)
Josip Iličić (Palermo) je igral do 71. minute. Jasmin Kurtić (Palermo) je igral celo tekmo.

Sampdoria : Pescara 6:0 (2:0)
Martins (31/11m), Icardi (42, 56, 59, 72), Obiang (50)

Udinese : Siena 1:0 (1:0)
Muriel (36)

Inter : Torino 2:2 (1:1)
Chivu (5), Cambiasso (67); Meggiorini (23, 52)
Samir Handanović (Inter) je igral celo tekmo. Valter Birsa (Torino) je vstopil v igro v 71. minuti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.